Csak három új játékost nevezhet a Salzburg

2014. December 28. Sunday in Egyéb, Hírek, UEFA Európa Liga

Europa Trophy
Hiába szeretné megerősíteni keretét a Salzburg labdarúgócsapata, az osztrákok kezét megkötik a szabályok.

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség ugyanis csak három új futballista nevezését engedi az Európa Ligába, az osztrák Bundesligához pedig a jelenlegi keret is elég lenne.

Várható volt, hogy az utóbbi évek remek szereplése miatt több salzburgi játékos is felkelti a nagyobb csapatok figyelmét. Az első távozó már január elsején, az átigazolási időszak első napján meglesz: Kevin Kampl a német Dortmundhoz igazol. A 14-szeres szlovén válogatott 2012-ben érkezett Ausztriába a német Aalentől hárommillió euróért, most a Salzburg 12 millióért adja tovább a német Bundesligában kiesőhelyen álló Dortmundnak.

Miután szeptemberben a szenegáli válogatott középpályás Sadio Mane az angol Southamptonhoz távozott (és az osztrák sajtó szerint a 16 bajnokin 9 gólig jutó brazil Alan sem marad), meg kell erősíteni a csapatrészt, erre a két játékosért kapott 27 millió euróból futná is.

De probléma lesz a védelemben is, hiszen a 19-szeres válogatott, mindössze 28 éves Franz Schiemer visszavonult, a brazil Rodnei, a ghánai Isaac Vorsah és a 18 éves dán Asger Sörensen pedig hosszú ideje sérüléssel bajlódik.

Az osztrák Kurier szerint az egyik benevezett játékos a koszovói albán családból származó, Svédországban született, 13-szoros norvég válogatott Valon Berisha lesz, a 21 éves középpályás még a nyáron szenvedett súlyos térdsérülést, azonban a január 9-én kezdődő felkészülés során már csatlakozik a kerethez.

Adi Hütter edző mindenképpen tapasztalt középső védőre is vágyna, neveket azonban még az újságok sem közöltek. Érkezhet viszont Emil Forsberg, aki a Malmö szélsőjeként augusztusban tevékeny részt vállalt a salzburgiak Bajnokok Ligája-búcsújából. A szabályok szerint egy olyan játékos nevezhető az EL-be, aki a szezon során szerepelt a Bajnokok Ligájában, így a svéd válogatott játékos szerződtetése is reális lehet.

A Salzburg február 19-én a Villarreal otthonában játszik Európa Liga-mérkőzést, az osztrákok győzelmére 5.25 az odds, a döntetlenre 4.20, míg a spanyolok hazai sikerére 1.57 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply