Új szerződést ért a fantasztikus széria

2013. December 7. Saturday in Francia Ligue 1., Hírek

Salomon Kalou

Salomon Kalouék vasárnap a Bordeaux otthonába látogatnak.

A francia Ligue 1-ban vitézkedő Lille pénteken hivatalos oldalán jelentette be, hogy meghosszabbította elsőszámú kapusa, Vincent Enyeama szerződését, aki így a következő két szezonban is maradhat.

 

A nigériai válogatott kapus kontraktusa az idei szezon végén járt volna le, de miután 1035 perce nem kapott gólt a bajnokságban, így a klubvezetők egy új, jobb feltételekkel rendelkező szerződéssel jutalmazták Enyeamát. A 31 éves játékos 16 meccsen négy gólt kapott eddig mindössze, és Gaetan Huard kapott gól nélküli rekordjához is igen közel jár már – a Bordeaux egykori portása 1176 minutumon keresztül nem kapott gólt húsz évvel ezelőtt.

“Nagyon örülök annak, hogy tagja vagyok ennek a csapatnak, a szerződéshosszabbítás pedig ugyancsak boldogsággal tölt el” – mondta a 81-szeres válogatott kenyéradója hivatalos oldalának. “Szeretném továbbra is segíteni az együttest, hogy elérje célját, melyet kitűzött a szezon előtt.”

Enyeamát októberben a liga legjobbjának választották, a Lille honlapja pedig Rene Girard vezetőedző egyik kulcsjátékosaként beszélt a nigériairól.

Vasárnap a Bordeaux otthonába látogat a Lille bajnoki mérkőzésen. Miközben a vendégek remek szériájuk folytatásában bíznak, addig a hazaiak edzője, Francis Gillot megszakítaná azt, hiszen szeretné, ha egykori csapattársa, Huard nevéhez fűződne továbbra is a kapott gól nélküli rekord.

A Lille 36 ponttal jelenleg a második, hátránya mindössze egy pont a listavezető Paris Saint-Germainhez képest. A Bordeux 24 egységgel a hetedik, de a rossz szezonkezdet után kezd magára találni, az utóbbi két fordulóban pedig hat pontot gyűjtött: előbb otthon győzte le az Ajacciót, majd idegenben a Guingampot.

A Bordeaux sikerét 2.70 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.00, a vendégek győzelmére pedig 2.80 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply