Özil nem foglalkozik a nyomással

2013. December 7. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Mesut Ozil

Az angol Premier League-ben szereplő Arsenal középpályása, Mesut Özil nem roppan meg a rá és a csapatára nehezedő nyomás miatt – a fiatal “irányító” ezt már a Real Madridnál eltöltött időszak alatt megtanulta kezelni.

 

Özilt a nyári átigazolási időszak utolsó napján vásárolták meg a londoniak klubrekordot jelentő 42 millió angol fontért a spanyol óriástól. A török származású focista eddig három góllal és hat assziszttal hálálta meg a vezetőség, és főleg Arsene Wenger menedzser bizalmát, csapata pedig négypontos előnnyel a tabella élén áll 14 fordulót követően.

“A Real Madridnál játszottam, ahol a nyomás hatalmas, hiszen kivétel nélkül minden mérkőzést meg kell nyerni” – mondta a 25 éves sztárjátékos a The Guardiannak. “Szóval miután három évet eltöltöttem ott, a nyomás már nem rémiszt meg. Ezért van az, hogy annyira már nem is érzem a rám, ránk nehezedő terhet. A másik dolog pedig az, hogy nap mint nap azt csinálom, amit imádok, focizom. Szeretem a labdarúgást, ha pedig a pályára lépek, nem is igazán érzem már a nyomást. Persze olykor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk, de ez nincs összefüggésben az elvárásokkal.”

Özil jó kapcsolatot ápol Wengerrel, ezért reméli, hogy a francia szakember maradni fog. Jelenleg erre jó esély is van, hiszen az Arsenal remekül szerepel a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Vasárnap a szintén jó formában lévő Everton látogat majd az Emiratesbe. A liverpooliak még csak egy alkalommal kaptak ki az idei kiírásban, a legutóbbi hét meccsükön egyszer sem találtak legyőzőre, a hétközi fordulóban pedig a Manchester United otthonában nyertek.

Az Arsenal győzelmét 1.70 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére pedig 5.50 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply