Új edzőt kapott az Olimpiakosz

2015. January 8. Thursday in Egyéb, Hírek

Vitor Pereira
A görög sajtó várakozásaival ellentétben mégsem az egykori kiváló kapus, Antoniosz Nikopolidisz lett az Olimpiakosz labdarúgócsapatának új edzője, a görög bajnokság második helyén álló együttes a Porto korábbi szakvezetőjével, Vitor Pereirával egyezett meg.

 

A csapatot eddig José Miguel González – ismertebb nevén Michel – irányította, a Real Madrid egykori, 66-szoros válogatott legendája a 2013-ban érkezett a klubhoz, irányításával két bajnoki aranyat és egy Görög Kupa-győzelmet sikerült elérni.

Az idei szezon azonban nem a legjobban sikerült, az Olimpiakosz három hazai győzelem és három idegenbeli vereséggel a Bajnokok Ligájában csak csoportharmadik lett az Atlético Madrid és a Juventus mögött, így visszapottyant az Európa Ligába.

A hazai bajnokságban – amelyet két éve 15, tavaly pedig 17 pontos előnnyel nyert meg – 16 forduló után csupán a második helyen áll a PAOK mögött, 11 győzelem és három döntetlen mellett kikapott már az Atromitosztól (0-1) és a PAOK-tól is (1-2).

A kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató görög bajnok vasárnap a hetedik helyen álló Xanthi otthonába látogat, a hazaiak győzelmére 8.00 az odds, a döntetlenre 4.50, míg az Olimpiakosz idegenbeli sikerére 1.40 szorzóval lehet fogadni.

Vitor Pereirának nem sok ideje marad arra, hogy összekapja az együttest, a 46 éves portugál szakember szerdán már a helyszínen tekintette meg a Fostiras elleni kupamérkőzést, amelyet csapata 2-0-ra megnyert, és így zsinórban hatodik tétmeccsén győzött.

Pereira 2011 és 2013 között irányította a Portót, amellyel két bajnokságot nyert, és a Ligakupában döntőt játszhatott. 2013-ban közel állt ahhoz, hogy az Everton edzője legyen, végül a szaúdi al-Ahlinál között ki. Az arab klubot egészen a hazai Király-kupa döntőjébe vezette, de végül a rivális al-Shabab 3-0-ra jobbnak bizonyult.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply