Új edzőre vár a Motherwell

2014. December 8. Monday in Egyéb, Hírek

Öt hét után végre ismét edzője lehet a Motherwell labdarúgócsapatának. A skót labdarúgó-bajnokság 10. helyén szerénykedő együttes menedzsere, Stuart McCall négy év után intett búcsút a klubnak.

Stuart McCall

Pedig vele újabb fénykorát élte a klub, a Bradfordtól érkező szakemberrel már 2011-ben remekelt az együttes, a skót kupában döntőt játszhatott, de ott volt a Ligakupa legjobb négy csapat között is, de kikapott a Rangerstől az elődöntőben. Az együttes a követező évben bajnoki harmadik, tavalyelőtt és tavaly ezüstérmes volt, de a nemzetközi porondon nem sikerült maradandót alkotni, egyik sorozatban sem sikerült túljutni a selejtezőkön.

Ehhez a meneteléshez képest az idei szezon igazi csalódás eddig, a rossz kezdet miatt McCall november 2-án lemondott. A csapat 12 forduló után két győzelemmel, egy döntetlennel és kilenc vereséggel állt, de az ideiglenesen kinevezett Kenny Blackkel sem lódult meg a szekér, a Dundee United legyőzése után két vereség következett az Inverness és a Celtic ellen.

Közben a csapat kipottyant a skót kupából is, múlt héten éppen a Dundee vágott vissza egy 2-1-es győzelemmel. Az ötödik fordulóban a Dundee még ellenfélre vár, a keddi megismételt csatán dől el, hogy a Dunfermline vagy a Stranraer következik-e. A Dunfermline hazai győzelmére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Stranraer sikerére 3.40 szorzóval lehet fogadni.

A Motherwell klubigazgatója, Alan Burrows azt mondta, a következő, szombati fordulóra már meglesz az állandó menedzser. Egyelőre azonban még hatan vannak képben, a Black mellett öt másik szakembert is meghallgat a klub elnöksége.

A Daily Record két nevet hozott nyilvánosságra az öt ismeretlen közül: egyikük a 77-szeres angol válogatott védő, Terry Butcher, aki 2002 és 2006 között már dolgozott a klubnál, a másik pedig Robert Maaskant, aki rövid ideig futballozott a Motherwellben, jelenleg pedig a Columbus Crew másodedzője.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply