Mindenki a norvég csodagyerekre vágyik

2014. December 8. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Derk Boerrigter
Tíz nap múlva betölti 16. életévét Martin Ödergaard, a norvég Strömsgodset válogatott játékosa, így egyre nagyobb figyelem fordul felé, hiszen aláírhatja első profi szerződését. Kérdés, hogy melyik klubnál.

 

Ödergaardra a nyáron figyelt fel a futballvilág, augusztusban ugyanis végigjátszotta az Egyesült Arab Emírségek elleni barátságos meccset, ezzel 15 évesen és 253 naposan minden idők legfiatalabb norvég válogatott játékosa lett. Az addigi csúcsot Tormod Kjellsen tartotta, aki 1910-ben 15 évesen, 351 naposan focizott Svédország ellen. A Strömsgodset középpályása folyamatosan dönti meg a csúcsokat, áprilisban a norvég élvonal legfiatalabbja lett, októberben pedig az Eb-selejtezők korrekordere lett a Bulgária elleni meccsen.

A fiatal sztárt korábban a Manchester City, a Manchester United, a Barcelona, a Bayern München, a Juventus, a Torino, a Paris Saint-Germain és az Ajax is figyeltette már. Az utóbbi évtizedek legnagyobb tehetségeként számon tartott fiatal a héten Liverpoolban szerepelt próbajátékon, de a Sunday People szerint nem valószínű, hogy a Vörösök ajánlatát fogadja el. Pedig Brendan Rodgers menedzser szerint Raheem Sterling példája bizonyítja, hogyan lehet egy játékost tudatos munkával felépíteni és sztárt faragni belőle.

A jövő héten az Arsenal következik az angliai túrán, de a brit lapok szerint úgyis édesapja, Hans Erik Ödegaard, a norvég Mjöndalen másodedzője dönt majd a sorsáról. A hírek szerint nem óriási ugrást tervez a család, sokkal inkább az Ajax ajánlatát fontolgatja.

A hollandok jelenlegi keretében kilenc, húsz évnél fiatalabb játékos található, közülük Anwar e-Ghazi és Ricardo Kishna folyamatosan játszik is az élvonalban. Az Ajax jelenleg a holland bajnokság második helyén áll, a Bajnokok Ligájából pedig ugyan kiesett már, de az utolsó csoportmérkőzésen bebiztosíthatja az Európa Ligában való folytatást.

Szerdán az Ajax győzelmére 1.57 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a vendég ciprusi APOEL sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply