Trezeguet visszavonul

2015. January 21. Wednesday in Egyéb, Hírek

Argentin lapértesülés szerint befejezi aktív pályafutását David Trezeguet, a franciák 37 éves, világ- és Európa-bajnok csatára.

Generic

A Clarín című argentin napilap azért tűnik jól értesültnek, mert a játékos a legutóbbi két szezonban a helyi bajnokságban szerepelt, és jelenleg is a dél-amerikai országban tölti szabadságát.

Trezeguet legutóbb az indiai Szuperligában lépett pályára, ahol Vadócz Krisztián csapattársaként a Pune City színeiben kilenc bajnokin két gólt szerzett. A csatárt ugyan nagyon hívta az olasz másodosztályú Modena, de az olasz szurkolóknak valószínűleg le kell mondaniuk róla.

A Modena jelenleg a Serie B 12. helyén áll, 22 mérkőzés alatt 28 pontot gyűjtött (hat győzelem, tíz döntetlen, hat vereség a mérleg), és csupán 20 gólt ért el. Ebből 13-at az uruguayi Pablo Mariano Granoche Louro szerzett, rajta kívül hiába akad még hét támadó a bő keretben, csak Nicola Ferrari talált be egyszer az ellenfelek kapujába.

A Modena vasárnap a hatodik helyen álló Virtus Lancianót fogadja, a hazaiak győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.00, míg a vendégek sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Trezeguet pályafutása első sikereit a Monacóval érte el, amellyel 1997-ben és 2000-ben is bajnok lett. 2000 és 2010 között a Juventust erősítette, amellyel ugyancsak két bajnoki aranyat nyert. De a szurkolók nemcsak a 245 meccsen elért 149 gólja miatt szerették, hanem azért is, mert – Gianluigi Buffonnal és Alessandro Del Pieróval együtt – a másodosztályba való száműzéskor sem hagyta el a klubot. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, a klub szívesen honorálná egykori hűségét, és hamarosan a klubvezetésben biztosít helyet a számára.

2012 és 2014 között az argentin River Plate, illetve Newell’s Old Boys csapataiban szerepelt, onnan szerződött ősszel Indiába.

A 71 válogatott mérkőzésén 34 gólt szerzett csatár tagja volt a franciák 1998-as világbajnok, 2006-os vb-2., és 2000-ben Európa-bajnoki aranyat szerzett csapatának is.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply