Az Arsenal tinédzser tehetséget igazolt

2015. January 22. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
Krystian Bielik érkezik a londoni együttes keretébe, Arsene Wenger szerint a fiatal játékos leigazolása nagy kockázatot jelent, de megéri a rizikót.

 

Az Arsenal menedzsere nem is olyan rég kijelentette, hogy a klub nem tervez jelentős erősítéseket januárban, ennek ellenére Wenger örömmel jelentette be, hogy sikerült megszerezni Bielik játékjogát a Legia Varsótól. A mindössze 17 éves labdarúgót nagy tehetségnek tartják hazájában, elsősorban azért, mert több poszton is képes hozni a tőle elvártakat.

A fiatal játékosért az Arsenal mellett a Hamburg is küzdött, a lengyelt végül az angol csapat azzal győzte meg, hogy a jelenlegi bajnokságban a Bajnokok Ligája-indulásért küzd, míg a németek a bennmaradásért. Emellett a védekező középpályás elmondása szerint döntésében Wenger személye is szerepet játszott.

“Ő egy nagyon tehetséges játékos, és magas, remek az energia és a technikai szintje. A szerződtetése egy kicsit kockázatos, de a tehetsége miatt megéri ezt a kis rizikót” – dicsérte a lengyel Wenger.

Bielik még csak féléve olt a Legi Varsó felnőtt csapatának a tagja, első profi mérkőzését augusztusban játszotta.

A figyelemreméltó formában lévő Arsenal a hétvégén az FA-kupában a Brighton & Hove Albion vendége lesz: a hazai győzelem oddsa 6.50, a döntetlenre 4.20, a vendégek sikerére 1.57 a szorzó.

A harmadik fordulóban az Arsenal a Hull Cityt győzte le 2-0-ra, míg a másodosztályban szereplő Brighton & Hove Albion a Brentfordot verte 2-0-ra idegenben.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply