Trapattoni nem vonul vissza

2014. February 22. Saturday in Egyéb, Hírek

74 éves kora ellenére még hosszú távú tervei vannak a labdarúgásban Giovanni Trapattoninak.

Giovanni Trapattoni

A Juventusszal, az Interrel, a Bayern Münchennel, a Benficával és a Salzburggal bajnoki címeket és kupagyőzelmet szerzett, BEK-, KEK- és UEFA-kupa-győztes szakvezető korábban kétszer dolgozott válogatottnál: 2000 és 2004 között az olaszokat, 2008 és 2013 között az íreket irányította.

Miután nem sikerült kiharcolni az idei világbajnoki részvételt az ír csapattal, Trapattoni távozott, és úgy tűnt, ezzel be is fejezi pályafutását. Decemberben azonban már azt pedzegette a Gazzetta dello Sportnak, hogy sok ajánlatot kapott, és még gondolkodik rajtuk. “Túl fiatal vagyok az irodai munkához, ezért szeretnék még edzősködni. És talán még egy világbajnokság is beleférhet” – mondta.

A Gazzetta úgy tudja, hogy Trapattoni megegyezett az Elefántcsontparti Labdarúgó Szövetséggel, hogy a brazil vébé után átveszi a válogatottat, és megpróbálja kijuttatni az afrikai együttest a következő világbajnokságra is.

A nyári, brazíliai vébén még a francia Sabri Lamouchi irányítja az együttest, amely a Szenegál ellen selejtezőn kvalifikálta magát az eseményre.

Elefántcsontpart a C csoportban szerepel majd, ellenfele Kolumbia, Görögország, illetve Japán lesz. A június 15-i, recifei nyitányon az ázsiai együttes lesz az ellenfél, Elefántcsontpart győzelmére 2.62 az odds, a döntetlenre 3.00, míg Japán sikerére 2.87 szorzóval lehet fogadni.

Függetlenül attól, hogy a sorozatban harmadik világbajnokságon szereplő afrikai együttes milyen eredményt ér el, Lamouchi távozik a kispadról, de a szövetség az utánpótlás vezetésében komoly szerepet szán neki.

Trapattonitól azt várja a vezetés, hogy a 2015-ös, illetve a 2017-es Afrika-kupán győzelemre vezesse az együttest. Amennyiben sikerülne a 2018-as vébére is kvalifikálni, úgy a 78 éves olasz lehetne a legidősebb szövetségi kapitány, aki valaha vb-mérkőzésen kispadra ülhetne. A rekordot a német Ottó Rehhagel tartja, aki 71 évesen irányította a görögöket a 2010-es dél-afrikai viadalon.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply