Tovább tart a Ferencváros hazai veretlensége

2014. December 5. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a vendég Pápa ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A zöld-fehérek 15 meccs óta őrzik hazai veretlenségüket a bajnokságban, legutóbb tavaly november 30-án, a Pécstől kaptak ki saját közönségük előtt.

Az FTC hét találkozó óta veretlen, míg a Pápa sorozatban ötödik bajnokiján nem tudott győzni.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Ferencváros-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)

Groupama Aréna, 3465 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Kukuruzovic (28.), Gera (36., 11-esből)
sárga lap: Batik (87.), illetve Sluka (42.), Tóth G. (53.)

  • Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Batik, Nalepa – Lamah (Bönig, 67.), Kukuruzovic (Busai, 76.), Gera, Nagy Do. (Cukic, 61.), Somalia – Böde, Lauth
  • Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Nagy T. (Kenesei, 87.), Csizmadia, Bogunovic – Frizoni, Zulevs (Iványi, 54.), Király B., Sluka, Florean (Benkő, a szünetben) – Popin

Az első perctől kezdve a házigazdák játszottak fölényben, sokáig azonban nem tudták feltörni a pápai védelmet. A félidő derekán aztán kissé alábbhagyott a zöld-fehérek lendülete, de érdekes módon éppen ekkor sikerült megszerezniük a vezető gólt, előnyüket pedig néhány perccel később – büntetőből – megduplázták.

A szünet után is maradt az FTC-fölény, de ekkor már több területet adott riválisának a hazai csapat, a vendégek azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, szórványos helyzeteiket kihagyták. A Ferencváros magabiztosan őrizte előnyét, és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A mérkőzés alatt a stadion mellett több száz szurkoló tüntetett, a petárdázás hangja is behallatszott az arénába.

slr \ spi \ bpt

MTI 2014. december 5., péntek 21:00

Related Articles

Leave a Reply