A torna sztárjai lehetnek: Neymar

2014. June 12. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

A hazai közönség előtt szereplő sztárokat mindig megkülönböztetett figyelem kíséri egy labdarúgó-világbajnokságon, a brazilok kedvencére, Neymarra azonban még a szokásosnál is nagyobb nyomás nehezedik.

 

Egy évvel ezelőtt a mindössze 22 esztendős támadó még a Santosban játszott, a szakértők úgy vélták, Európába kell szerződnie, hogy vezéregyéniséggé válhasson a vb-n. Neymar ezt megtette, méghozzá a Barcelonába igazolt. A katalánoknál azonban eredményekben sikertelen szezont zárt, egyetlen trófeát sem nyert a csapattal, ráadásul az argentin Lionel Messi mögött inkább a másodhegedűs szerepe jutott neki. Igaz, így is 15 gólt szerzett.

A nemzeti csapatban rendre megbízható és kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a tavalyi Konföderációs Kupán például ellenállhatatlanul futballozott, a brazil válogatott győzelmével pedig “bejelentkezett” a világbajnoki címért.

A rendkívül magabiztos csatárnak gyakorlatilag nincs lehetősége a hibázására, ugyanis a Brazíliában kizárólag a aranyéremmel lennének elégedettek, ennek megszerzése pedig még úgy is nehéz feladat, hogy a legnagyobb esélyesek egyike.

sgg \ sgj \ sag

MTI 2014. június 11., szerda 8:33

Related Articles

Leave a Reply