A torna sztárjai lehetnek: Luís Suárez

2014. June 12. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

A négy évvel ezelőtt dél-afrikai világbajnokságon is sztárjátékosnak számított Luís Suárez, a Liverpool uruguayi futballistája, aki azonban a csütörtökön kezdődő brazíliai tornára már a legnagyobbak egyikeként érkezett.

 

A 27 éves támadó elképesztő szezont tudhat maga mögött, ugyanis a bajnokságban 33 mérkőzésenelért 31 találattal gólkirály lett, amivel beállította Alan Shearer és Cristiano Ronaldo Premier League-rekordját. Ezzel a teljesítménnyel Ronaldóval holtversenyben élen végzett az európai Aranycipőért folytatott versengésben.

Fájó pont volt ugyanakkor a csatárnak, hogy a Vörösök az utolsó fordulókban fontos pontokat hullajtottak el, így a Manchester City őket megelőzve megnyerte a bajnokságot.

Suárez nemcsak klubjában, hanem a válogatottban is alapember, ráadásul a világbajnoki selejtezőkön 11 góljával a holland Robin van Persie-vel és a belizei Deon McCaulay-jal holtversenyben a legeredményesebb játékosnak bizonyult.

Suárez vb-szereplésének egyik legérdekesebb pillanata az angolok elleni csoportmérkőzés lehet, ugyanis számos csapattársával, valamint Premier League-riválisával nézhet majd farkasszemet.

A támadó az előző világbajnokságon igazolta klasszisát, többek között az ő remeklésének és három góljának köszönhetően lett negyedik Uruguay.

Emellett a dél-afrikai torna egyik legemlékezetesebb jelenetének főszereplője volt, ugyanis a Ghána elleni negyeddöntő hosszabbításának utolsó percében kézzel mentett a gólvonalon. Emiatt ugyan kiállították, de megmentette csapatát a kiesést jelentő góltól, mivel a büntetőt kihagyta Asamoah Gyan, s a büntetőpárbajt Uruguay nyerte.

sgg \ sgj \ sag

MTI 2014. június 11., szerda 8:33

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply