Sztanojevics lehet a szerb kapitány

2014. February 8. Saturday in Egyéb, Hírek

Sinisa Mihajlovic

Annak ellenére, hogy a kínai labdarúgó-bajnokságban a 3. helyhez segítette a Beijing Guoan együttesét, a klub vezetése nem tartott igényt Alekszandar Sztanojevics munkájára, így a Partizan korábbi edzője lett a legesélyesebb a szerb szövetségi kapitányi posztra.

A válogatott edzője, Szinisa Mihajlovics tavaly távozott a Sampdoriához, de miután Tomiszlav Karadzsics marad a szövetség elnöke, felmerült, hogy visszacsábítja a kapitányt, aki ugyan sikeres fiatalítást hajtott végre, csak a brazíliai világbajnokságra nem tudta kivezetni az együttest.

Azonban kiderült, a Sampdoria hallani sem akar erről – sőt, Mihajlovics szerződésének értelmében, ha a csapat bennmarad az első osztályban, akkor a szerződése automatikusan egy évvel meghosszabbodik -, így új jelölt után kellett nézni.

A Samp jelenleg a 13. helyen áll, vasárnap a Cagliarit fogadja, győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a vendégek sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Szóba került Dragan Sztojkovics és Ljubisa Tumbakovics neve is, de a Sportski zurnal már a hét közepén kész tényként állította, hogy Sztanojevics az első számú jelölt, és csak valami előre nem tervezett körülmény hiúsíthatja meg a közeljövőben a kinevezését.

“Elismerem, hogy Sztanojevics komoly esélyes” – ismerte el a Sportske.net portálnak Karadzsics, és hozzátette, szinte semmi akadálya nincs, hogy a szakembert hivatalosan is kinevezzék. A lap úgy tudja, ha minden a tervek szerint halad, akkor Sztanojevics Írország ellen, Dublinban fog bemutatkozni,
A 40 éves szakember az Oblics, az OFK Beograd és a Partizan mellett kétszer légiósként is próbálkozott, Mallorcán öt meccs jutott neki, míg a Videotonnál a 2002-2003-as szezonban 14 bajnokit játszott, és végül sérülés miatt itt fejezte be pályafutását. Edzőként 2007-2008-ban már segítette Miroslav Djukic munkáját a válogatottnál, utána dolgozott U19-es edzőként, de 2010 és 2012 között irányította a Partizant is.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply