Sturridge lehet az angolok megmentője

2014. March 3. Monday in Egyéb, Hírek

Daniel Sturridge

Könnyen elképzelhető, hogy megoldódik majd az angol labdarúgó-válogatott problémája, hiszen ha Daniel Sturridge-et elkerülik a sérülések, akkor a fiatal támadó sokáig megragadhat Roy Hodgson keretében.

 

A szövetségi kapitány Wayne Rooney mellett több támadót is kipróbált, így például a szintén manchesteri Danny Welbecket, vagy a két southamptoni kiválóságot, Ricky Lambertet és Jay Rodriguezt. Sturridge ugyan a legutóbbi válogatott meccset végig játszotta, Németországtól kikapott Anglia hazai pályán 1-0-ra. A Liverpool csapatában idén 19 bajnoki mérkőzésen 18 gólt szerző Sturridge-nek ugyanakkor még csak kilenc válogatottsága van, összesen pedig két találata.

Michael Owen óta nem volt olyan csatára a “háromoroszlánosoknak”, aki egy nagy tornán képes lett volna vállára venni csapatát. Rooney a jelenkor egyik legjobb támadója, ugyanakkor sem Európa-bajnokságon, sem pedig világbajnokságon nem nyújtott eddig felejthetetlen teljesítményt.

“Egy nagyszerű tehetségről van szó, aki ha egészséges marad, akkor termelni fogja a gólokat” – mondta Hodgson Sturridge-ről, aki 2011-ben debütált az angol válogatottban, de a szakember szerint akár százados is lehet. “Amióta Liverpoolba szerződött, kiválóan megy neki a játék, de sajnos általában akkor voltak válogatott meccseink, amikor sérüléssel bajlódott. Arra kell törekednie, hogy ötven alkalommal szerepeljen a válogatottban, aztán ha ez megvan, jöhet a százas határ, hiszen a tehetsége megvan hozzá, hogy ennyiszer lépjen pályára a nemzeti együttesben.”

Sturridge pályafutása messze eddigi legjobb szezonját produkálja, és valóban klasszikus csatárként képes erre a teljesítményre, nem pedig szélsőként, ahogy a Chelsea számított rá.

Anglia szerda este a Wembleyben fogadja Dániát felkészülési mérkőzésen. A hazaiak a németek előtt Chilétől is kikaptak Londonban, egy újabb zakó már igen kellemetlen lenne. Az angol válogatott győzelmét 1.61 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.75, a vendég dánok sikerére pedig 5.50 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply