Sorsdöntő Leicester-győzelem

2014. March 31. Monday in Angol Championship, Hírek

Nigel Pearson

A Championship listavezetője a második Burnley otthonában győzött, ezzel hatalmas lépést tett a másodosztály megnyerése felé.

 

A Leicester három ponttal vezette az angol másodosztály tabelláját a Burnley előtt a 39. fordulót megelőzően, a hétvégén a második helyezett látta vendégül az elsőt. A Burnley előtt hatalmas lehetőség nyílt a bajnoki hajrá előtt beérni a Leicestert, ám ehelyett az éllovas lépett el az üldözőjétől.

A szombati rangadón David Nugent szerzett vezetést a vendégeknek a 35. percben, de a meccs ennek ellenére a hajráig nyílt maradt. A 78. percben Chris Wood megnyugtatóvá tette a leicesteri előnyt, Nigel Pearson gárdája nem is engedte ki a kezéből a három pontot. A győzelemmel a Leicester előnye hat pontra nőtt a Burnley előtt hét fordulóval a végelszámolást megelőzően.

“A bajnokság két legjobb csapata mérte össze a tudását, és nagyon örülök, hogy az én csapatom jött ki győztesen. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, ez különösen azért jó, mert a szezon ezen szakaszában már csak az eredmény számít, a játék nem feltétlenül” – mondta Pearson.
Az angol másodosztályból az első két helyezett jut fel automatikusan a Premier League-be. A Leicester 85 ponttal első, a Burnley 79-cel második, míg a QPR 70 ponttal harmadik, vagyis az első két helyezett feljutása szinte már biztosra vehető.

A Leicester kedden az ötödik helyezett Wigan otthonában lép pályára: a hazai győzelem oddsa 2.87, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 2.62 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply