Smolarek a Torpedóhoz kerülhet

2014. January 29. Wednesday in Egyéb, Hírek

Óriási tehetségnek indult, most azonban már annak is örülnie kell, hogy az orosz másodosztály 7. helyén álló Torpedo Moszkva teszteli Euzebiusz Smolareket.
Piotrstokowiec

Stokowiec edzőnek nem volt szüksége Smolarekre.

Az egykori vb-bronzérmes csatár, Wlodzimierz Smolarek fia Hollandiában nőtt fel, pályafutását a Feyenoord utánpótlásában kezdte, de 2000 és 2005 között 68 mérkőzésen 12 gólt is szerzett a rotterdami együttesben.

Pályafutása csúcsaként 2005 és 2007 között a Borussia Dortmundban szerepelt, ez idő alatt háromszor is az év játékosának választották Lengyelországban. A 47-szeres válogatott játékos azonban elhagyta a Bundesligát, és se a Racing Santanderben, se a Bolton Wanderersben nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

2010-ben Lengyelországba szerződött, a Polonia együttesében 23 bajnokit hétszer volt eredményes, de egy év után a katari al-Khor, majd 2012-ben a holland ADO Den Haag következett. Tavaly a Jagiellonia Bialystokban futballozott, de húsz meccsen szerzett négy góljával nem tűnt ki túlzottan a végül tizedik helyen végzett együttesben. Piotr Stokowiec edző augusztusban úgy döntött, nem tart rá igényt a továbbiakban. Sokat nem tévedett, hiszen három legjobb támadója, Dawid Plizga, Bekim Balaj és Mateusz Piatkowski az eddigi 21 bajnokin mind jobban teljesít hét, hat, illetve öt találatával.

A Jagiellonia ennek ellenére csak a 9. helyen áll a lengyel Ekstraklasában, öt döntetlen mellett nyolc-nyolc győzelemmel és vereséggel rendelkezik. Az első tavaszi fordulóban, február 15-én a Ruch Chorzów lesz az ellenfél, az 5. helyen álló hazaiak sikerére 2.40 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a Jagiellonia győzelmére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

Smolarek egyelőre a Torpedo törökországi edzőtáborában bizonyíthat, és ha megfelel, majd átmegy a kötelező orvosi vizsgálaton is, akkor a moszkvai együttesben folytatja pályafutását. A Torpedóban eddig egy lengyel szerepelt, 2006-ban a gólkirály Grzegorz Piechnát igazolta le a klub, de mindössze 15 mérkőzésen jutott szóhoz.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply