Scolari ismét klubedző lett

2014. August 1. Friday in Egyéb, Hírek

Luiz Felipe Scolari
Pályafutása során harmadszor is elfoglalja a Gremio kispadját Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott vb után leköszönő szakvezetője. A 65 éves szakember azt követően mondott le posztjáról, hogy az elődöntőben súlyos, 7-1-es vereséget szenvedett csapata Németországtól, majd a bronzmérkőzésen 3-0-ra alulmaradt Hollandiával szemben.

 

Az új szövetségi kapitány Dunga lett, de Scolarinak sem kell nyugdíjasként pihennie, a Gremio ugyanis azonnal munkát ajánlott neki. A klub a brazil állami bajnokságban 12 forduló után a 10. helyen szerénykedik, a hét végén otthon kapott ki 3-2-re a kieső helyen álló Coritibától, így a vezetés menesztette Enderson Moreira trénert.

A Porto Alegre-i együttes azt várja Scolaritól, hogy vezesse vissza a legjobbak közé. A szakember először 1987-ben ült a csapat kispadján, akkor 15 mérkőzést kapott, ebből hetet megnyert, négy döntetlen mellett csak négy vereséget szenvedett – ez elég volt a Gaúcho bajnokság megnyeréséhez.

1993 januárja és 1996 júniusa között 85 meccsen ült ismét a Gremio kispadján, akkor 35 győzelem és 18 döntetlen mellett 32 veresége számlált. De a felemás eredmények ellenére a szurkolók kedvelték, hiszen újabb két Gaúcho-arany mellett győzelemre vezette az együttest az állami bajnokságban (1996), a Brazil Kupában (1994) és a Libertadores-kupában (1995) is.

Az állami bajnokságban elért tavalyi ezüstérem után a jelenlegi 10. pozíció csalódás, az együttes 12 bajnokiból mindössze ötször nyert, és négyszer szerzett egy-egy pontot, ami még kiábrándítóbb, hogy csupán tíz gólt szerzett.

A következő fordulóban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Vitória vendégeként lép pályára, a hazaiak győzelmére 2.87 az odds, a döntetlenre 3.00, míg a Gremio sikerére 2.60 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat tavaly szeptemberben 0-0-s döntetlent játszott ugyanebben a párosításban, ami jó hír lehet a Grémiónak: a Vitória utoljára 2009 májusában tudta legyőzni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply