Neymar szépen gyógyul

2014. August 1. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Neymar
Elképzelhető, hogy ott lehet a Barcelona labdarúgócsapatának első bajnokiján Neymar, aki a világbajnokságon szenvedett csigolyatörést. Közben azonban arról is beszélnek, hogy a Barca lemaradhat a spanyol bajnokságról.

 

Neymar a világbajnokságon sem az elődöntőben, sem a bronzmeccsen nem játszhatott, miután a Kolumbia ellen 2-1-re megnyert negyeddöntőben Juan Zuniga brutális belépője után csigolyatörést szenvedett, így hordágyon vitték le a pályáról.

A 22 éves támadó csütörtökön Tokióba utazott, ahol egy matracokat gyártó cég reklámfilmjében fog szerepelni. A Haneda repülőtéren mintegy 700 szurkoló várta a futballistát, akire hétfőn újabb vizsgálat vár, és amennyiben az kedvező eredményt hoz, akkor megkezdheti a fizikoterápiát, és ha minden jól megy, akkor az Elche elleni első bajnokin, augusztus 24-én leülhet a kispadra.

Közben arról beszélt a Spanyol Labdarúgóliga elnöke, Javier Tebas, hogy előfordulhat akár az is, hogy a Barcelona a jelenlegi sporttörvények szerint nem indulhat a Primera Divisiónban, már ha Katalónia kivívja a függetlenségét.

“Nem szeretem a spekulációkat. Ha egy napon Katalónia már nem lenne Spanyolország része, akkor más lenne a helyzet. Ha a sporttörvény akkor is a jelenlegi lenne, akkor a Barcelona nem versenyezhetne a ligánkban. A sporttörvényt meg kellene változtatni” – mondta Javier Tebas.

Az elnök ezen felül beszélt arról is, hogy mérlegeli Lui Suárez eltiltását, aki a világbajnokságon megharapta Girogio Chiellinit, az olaszok védőjét. A Liverpooltól érkezett uruguayi csatár négy hónap eltiltást kapott, de a Barcelona mindent megtesz azért, hogy ezt csökkentsék. Ha mégsem sikerülne, akkor a négy hónap pont azon a hétvégén jár le, amikor a Barcelona a Real Madriddal játszik a bajnokságban.

Az első fordulóban a Barca az Elchét fogadja, a hazaiak győzelmére 1.10, a döntetlenre 9.00, a vendégek sikerére pedig 21.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Leave a Reply