Schweinsteiger újabb trófeákat akar

2014. July 16. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

A vasárnapi világbajnoki döntőben aratott győzelem után már a jövőre gondol, és további trófeákat akar nyerni Bastian Schweinsteiger, a német labdarúgó-válogatott középpályása.

“Meghozta az éhségünket ez a siker. A következő tornákon újra nyerni akarunk” – mondta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján olvasható nyilatkozatában a brazíliai vb fináléjában Argentínát hosszabbításban 1-0-ra felülmúló Nationalelf egyik legjobb játékosa.

A 29 éves középpályás kifejtette, a két év múlva esedékes franciaországi Európa-bajnokságnak is esélyesként vághat neki a német válogatott, mert ideális a csapatban a tehetséges fiatalok és a rutinos játékosok összetétele.

“Fiatal csapatunk van, kiegészítve olyan tapasztalt klasszisokkal, mint Philipp Lahm, Mesut Özil vagy Per Mertesacker” – mondta Schweinsteiger, aki kiemelte azt is, hogy első európai csapatként sikerült győzniük Dél-Amerikában.

A válogatottban 108 alkalommal pályára lépő, s 23 gólos Schweinsteiger a mostani elsősége mellett 2006-ban és 2010-ben bronzérmet vihetett haza a világbajnokságról. Kontinenstornáról is vannak medáljai, 2008-ban ezüstérmet, két éve pedig bronzot szerzett az Európa-bajnokságon.

slp \ sgg \ skt \ bhi

MTI 2014. július 15., kedd 10:05

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply