A Celtic számára Izlandon kezdődik a szezon

2014. July 15. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Anthony Stokes
Kedd este a skót Celtic az izlandi KR Reykjavík vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. A glasgow-iak várják már az összecsapást, de több hiányzójuk is lesz.

 

Mikael Lustig például a csapat ausztriai edzőtáborának a végén szenvedett kisebb csípősérülést, ezért a svéd válogatott védő nem fog pályára lépni kedden. Decemberben már volt egy komolyabb műtétje Lustignak, aki a skótok legutóbbi két felkészülési mérkőzését is kihagyta. A Celtic nyáron kinevezett menedzsere, Ronny Deila csapatkapitányára, Scott Brownra sem számíthat – a középpályásnak a combhajlítója rakoncátlankodik. A szélső James Forrest szintén hiányozni fog, neki a combja nem jött rendbe a rajtra.

Jó hír azonban a skótok számára, hogy Efe Ambrose játékra jelentkezett: a nigériai védő a brazíliai világbajnokságot is megjárta, csapatával a legjobb 16 között búcsúzott. John Collins másodedző szerint Ambrose rendben van, a mozgásán nem látszott a fáradtság, és nagyon örülnek annak, hogy ilyen rövid időn belül jelentkezett csapatánál.

A szakember szerint nem lesz könnyű pótolni a hiányzókat, de a helyettük pályára lépőknek bizonyítaniuk kell, hogy nem véletlenül tagjai a keretnek.

“Természetesen nagy érvágás legjobbjaink hiánya, de azok, akik majd helyettük fognak játszani, szerintem tökéletesen helyt fognak majd állni” – mondta Collins. “Nagyon jó alapozás van mögöttünk, a felkészülési meccseken remek teljesítményt nyújtott az együttes, fizikálisan pedig meccsről meccsre fittebb lett.”

A Celtic – amely az elmúlt két BL-szezonban jól teljesített – leginkább osztrák csapatokkal játszott felkészülési meccseket, mérkőzést nem veszített. A Reykjavík 11 mérkőzés után jelenleg a harmadik hazája pontversenyében.

A KR Reykjavík győzelmét 7.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.00, a Celtic győzelmére pedig 1.28 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply