Santos lett a portugál kapitány

2014. September 23. Tuesday in Egyéb, Hírek

Fernando Santos
Fernando Santos lett a portugál labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, a görögökkel a nyáron vb-nyolcaddöntőbe jutott szakember az Albánia elleni vereség után menesztett Paulo Bentót váltja a kispadon.

 

Santos négy év görögországi munka után azért nem hosszabbított a világbajnokság után, mert klubmunkára vágyott, de úgy tűnik, a portugál együttes hívószava erősebb volt ennél az elképzelésénél.

A szakember játékosként nem futott be komoly karriert, szerepelt a Maritímóban és az Estorilban, majd 21 évesen visszavonult. Tíz évig a futball közelébe sem nézett, elektromérnökként dolgozott, de 1987-ben elvállalta az Estoril irányítását. Hat év után az Amadora hívta, 1998 és 2001 között pedig a Portót irányította, és vezettet egy bajnoki aranyig és két kupasikerig. Egy évre az AEK Athénhoz igazolt, amellyel ugyancsak kupát nyert, majd megfordult a Panathinaikosz, a Sporting, a Benfica és a PAOK csapatainál. 2010 óta görög kapitány volt.

A portugál válogatott a csalódást keltő vb-szereplés után első Európa-bajnoki selejtezőjén hazai pályán kapott ki 1-0-ra Albániától, a szövetség ekkor rúgta ki Bentót. Lapértesülés szerint a poszt legnagyobb esélyesének Roberto Mancini számított, végül mégis Santos lett a befutó.

Jól kell viszont megválasztania a segítőit, ugyanis Santos jelenleg nyolcmérkőzéses eltiltását tölti, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a Costa Rica elleni vb-nyolcaddöntő után szabott ki rá viselkedése miatt. Ez azt jelenti, hogy a soron következő mérkőzéseken nem ülhet a kispadra, hacsak a fellebbezése nem jár sikerrel. A csapatra 2014-ben még három mérkőzés vár, október 11-én Franciaország ellen játszik barátságos mérkőzést, majd három nappal később Dániában, november 14-én pedig hazai pályán Örményország ellen játszik.

Portugália csoporgyőzelmére 2.37 odds, Dánia elsőségére 3.00, Szerbiáéra 3.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply