Sabella valóban távozik

2014. July 31. Thursday in Egyéb, Hírek

Alejandro Sabella
Ahogy már a világbajnoki döntő előtt jelezte, nem hosszabbítja meg szerződését az argentin labdarúgó-válogatott élén Alejandro Sabella szövetségi kapitány. A szakembert a németek ellen elbukott vb-döntő valóban arra sarkallta, hogy búcsút intsen eddigi munkájának.

 

Az 59 éves szakember a hét elején már jelezte Julio Grondonának, a szövetség elnökének a döntést, ezt a sportvezető szerdán megerősítette a La Nacion című napilapnak. “Sajnálom, hogy nem vállalta a folytatást, pedig az argentin szövetség egyértelműen vele szerette volna folytatni a munkát” – nyilatkozta Grondona.

Sabella 2011 szeptemberében vette át a munkát, irányításával az együttes 24 év után jutott ismét vb-döntőbe, de ott végül kikapott a németektől. A két együttes szeptember 3-án ismét pályára lép egymás ellen egy düsseldorfi barátságos mérkőzésen.

A megüresedett posztra az argentin sajtó szerint három jelölt van, de az Atlético Madridot bajnoki aranyhoz és BL-döntőhöz segítő Diego Simeone nem hagyná el spanyol klubját. Kolumbia kapitánya, Jose Pekerman befutó lehet, de a nagy esélyesnek a Barcelonától nyáron távozott Gerardo Martino számít.

A katalán együttes augusztus 23-án játssza az első bajnokit Martino nélkül, hazai győzelmére 1.10 az odds, a döntetlenre 9.00, míg a vendég Elche sikerére 21.00 szorzóval lehet fogadni.

Az 51 éves Martino 2006 és 2011 között Paraguay válogatottját irányította, amelyet a 2010-es vb-n a negyeddöntőig, a 2011-es Copa Americán pedig a döntőig vezetett.

2012-13 között az argentin élvonalban szereplő Newell’s Old Boys csapatánál edzősködött, onnan vitte el a Barcelona. A szövetség annak ellenére szívesen látná, hogy két éve kemény szavakkal illette az argentin labdarúgást:

“Véleményem szerint az argentin foci apokaliptikus, hisztérikus csalók és opportunisták gyülekezete. Aki azt gondolja, hogy bármit meg tud változtatni, nagyot téved” – nyilatkozta akkor.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply