Sabella tart az erős németektől

2014. July 10. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Alejandro Sabella
Az argentin válogatott tizenegyesekkel verte Hollandiát a világbajnokság elődöntőjében, és így 24 év után ismét Németországgal találkozik a döntőben.

 

Az első elődöntőtől eltérően a holland és az argentin válogatott nem esett egymásnak, és az első percek tétlensége nyomán a csapatok a biztos védekezésre alapozták a játékukat. Helyzet nem alakult ki sok a szakadó esőben, a felek inkább a két tizenhatos között játszottak. Lionel Messi ezúttal nem tudta a vállára venni a válogatottat, és Alejandro Sabella együtteséből ezúttal hiányzott a sérült Angel di Maria is.

A hollandoknál Nigel de Jong visszatérhetett a középpályára, így még biztosabb lett az európaiak védelme, akik azonban a támadásokban elvesztették lendületüket, a kapu előtt szinte teljesen veszélytelenek voltak. Robin van Persie csak szenvedett a védők szorításában, egyedül Arjen Robben tudott veszélyt teremteni.

A rendes játékidőben helyzet is alig akadt, de a csapatok a hosszabbításban sem kényeztették a szurkolókat. Sabella két támadót is becserélt, ám az argentinok nyomása így sem fokozódott, míg Hollandia már a tizenegyesekre készült. A harmincperces ráadásban sem esett gól, így végül a tizenegyespárbaj döntött.

Ebben rögtön hibázott Ron Vlaar, míg az argentinok bevágták a rájuk bízott büntetőt, a harmadik párban Wesley Sneijder is rontott, végül Maxi Rodríguez gólra váltott tizenegyesével Argentína harcolta ki részvételét a vasárnapi döntőben, amelyben Németország lesz az ellenfele.

“Ez a mérkőzés teljesen egyértelmű döntetlen volt, ha mi veszítünk a tizenegyesekkel, akkor is ezt mondom. Nagyszerű csapat ellen játszottunk. Egy nappal kevesebbet pihenhetünk, ráadásul hosszabbításos meccset játszottunk, és Németország lesz az ellenfél. Erősek fizikailag, erősek fejben, erősek csapatként, tudják, hogy kell dolgozni a győzelem érdekében. Minden megvan bennük. Nem lesz könnyű” – jelentette ki Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya.

Németország rendes játékidőben elért sikerének az oddsa 2.30, a döntetlenre 3.25, az argentinok 90 perc alatt kiharcolt győzelmére 3.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply