Rutten váltja Koemant Rotterdamban

2014. March 4. Tuesday in Hírek, Holland Eredivisie

Az már néhány héttel ezelőtt hivatalossá vált, hogy Ronald Koeman a szezon végén elhagyja a Feyenoordot, most kiderült, ki lesz az utódja.

Ronald Koeman

A rotterdami klub bejelentése szerint a holland Fred Rutten veszi át a szakmai munka irányítását a nyári szünet után. A leendő szakvezető korábban dolgozott a PSV, a Schalke, a Vitesse és a Twente vezetőedzőjeként, korábban megválasztották már az Eredivisie legjobb edzőjének is. Nyáron felvetődött a lehetőség, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyen, de az MLSZ vezetői végül magyar jelöltet választottak, és Pintér Attila lett a befutó. Az 51 esztendős Rutten egyelőre egy évre ír alá a Feyenoordhoz.

“A klub fantasztikusan teljesített Ronald Koeman irányítása alatt. A bevezető évek után felépítettek egy sikeres klubot Rotterdamban, amely pénzügyileg és szakmailag is remek munkát végzett. Ezt a sikeres utat szeretnék folytatni a vezetők, és én szeretnék minél nagyobb részt vállalni ebben a munkában” – jelentette ki Rutten.

A bajnoki cím ebben az idényben már távolinak látszik, az éllovas Ajaxtól elszenvedett hétvégi 2-1-es vereség után már 12 pont a hátrány az első helyezett mögött, a BL-részvétel azonban még kiharcolható, a második Twente előnye csak négy pont a rotterdamiakhoz képest.

Rutten azt is elmondta, hogy a következő hónapokban szeretne teljesen háttérben maradni, ez az időszak ugyanis roppant fontos lesz a csapat számára, és a szereplés kárára mehet, ha sokat beszélnek a nyári edzőváltásról.

A Feyenoord vasárnap a kilencedik helyezett Groningen otthonában lép pályára. A hazaiak győzelmére 4.50 az odds, a döntetlenre 3.75, a vendégek diadalára 1.72 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply