Rooney csúcsformát ígér a vb-re

2014. May 15. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Wayne Rooney kisebb sérülése miatt erőnléti problémákkal küzd, de ígéri, hogy a világbajnokságra tökéletes fizikai állapotban lesz.
Wayne Rooney

Rooney már készen áll a rajtra.

A Manchester United játékosa 2003-ban mutatkozott be az angol válogatottban, és azóta állandó tagja a nemzeti csapatnak. Azonban szerencsétlenségére több világesemény előtt is kidőlt a sorból, vagy eltiltás miatt nem számíthatott rá a válogatott.

A 2004-es Európa-bajnokság előtt megsérült, 2012-ben eltiltás miatt nem léphetett pályára a kontinenstorna első két meccsén, és idén is sérüléssel bajlódott a bajnoki hajrában. Roy Hodgson természetesen számít Rooney játékára a vb-n, a csatár pedig ígéri, hogy a brazíliai világbajnokság rajtjára ismét csúcsformában lesz.

“Amikor az ember sérüléssel vág neki egy ilyen tornának, mindig azt kívánja, hogy 100 százalékos legyen a rajtra, de ez ilyen rövid időn belül nem egyszerű. Nagyon kemény feladat olyan fontos tétmeccseken pályára lépni úgy, hogy közben nem szerepelt az ember hosszú ideje” – mondta Rooney, aki most lágyéksérüléssel bajlódik, emiatt kihagyta a Manchester United legutolsó három meccsét.

“Korábban többször megtörtént, hogy úgy léptem pályára ezeken az első meccseken, hogy messze voltam a fizikai csúcsformámtól. De most máshogy lesz, most készen leszek a rajtra” – jelentette ki bizakodva Rooney.

Az angol válogatott a világbajnokság előtt három felkészülési meccset játszik, Peru, Ecuador és Honduras lesz az ellenfél. A háromoroszlános nemzeti csapat nagyon nehéz világbajnoki csoportban küzd a továbbjutásért, Olaszország, Uruguay és Costa Rica küzd egy kvartettben Hodgson csapatával.

Anglia a vb-n első meccsét Olaszország ellen vívja: az angolok június 14-i sikerének az oddsa 3.00, a döntetlenre 3.00, az olaszok győzelmére 2.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply