Rooney, Capello szerint ott kellene legyen az EB-n

2016. April 20. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Wayne Rooney
Régóta nem volt olyan jó helyzetben az angol válogatott, mint a mostani Európa-bajnokság előtt: Roy Hodgson szövetségi kapitány annyi kiváló formában lévő csatár közül választhat, hogy az is elképzelhető, hogy Wayne Rooney be sem fér a szűk keretbe.

A Manchester United csatára az utóbbi időben sérüléssel bajlódott, két hónap kihagyás után a hét végi, Aston Villa elleni bajnokin lépett ismét pályára: a 67. percben csereként állt be. A 109-szeres válogatott csatár eddig 51-szer volt eredményes, ezzel ő a gólcsúcstartó a nemzeti csapatban, és még a Premier League-ben is szerzett a szezonban hét gólt.

Legközelebb szerdán, a Crystal Palace ellen játszhat, a vendégek sikerére a szorzó 9.50, a döntetlenre 4.80, míg a Manchester United hazai győzelmére 1.40.

Rooney vetélytársai közül Harry Kane és Jamie Vardy is bombaformában van, előbbi, a Tottenham támadója 24 találattal áll a góllövőlista élén, a Leicester City csatára 22 góllal követi. És a legutóbbi, Németország és Hollandia elleni, március végi felkészülési meccsen még kerettag volt a 27 éves Theo Walcott (Arsenal), a 25 éves Danny Welbeck (Arsenal) és a 26 éves Daniel Sturridge (Liverpool) is, nem beszélve a Tottenham 20 éves támadó középpályásáról, Dele Alliról.

Ugyanakkor Fabio Capello, aki 2008 és 2012 között angol szövetségi kapitányként dolgozott úgy véli, hiba lenne egy olyan rutinos labdarúgót kihagyni, mint Rooney.

“Fontos játékos, mert példát mutat a többi játékosnak, érti a futballt, és nagyon fontos szerepet tud játszani” – mondta róla Capello. Elismerte, hogy Kane és Vardy formája szenzációs ebben a szezonban, de úgy véli, Rooney a két támadó mögött irányítóként is képes játszani.

“Sokat változott a játéka, ő képes már visszavontan futballozni is. Angliának nem is elöl lesz problémája Hodgsonnak, védekező játékosból van kevés” – tette hozzá.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply