A derbin Klopp azt kéri, hogy a Liverpool fegyelmezett legyen

2016. April 20. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Lucas Leiva
Jürgen Klopp a Liverpool edzőjeként az első városi derbijére készül, csapata szerdán a tabellán a három hellyel és tíz ponttal hátrébb található Evertonnal találkozik.

A két csapat mérkőzésein eddig 20 piros lapot osztottak ki a bírók a Premier League-ben, amivel ez a párosítás rendelkezik a legtöbb kiállítással. Klopp azt mondta, felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy fegyelmezetten játszanak a nagy rivális ellen. “A szurkolók egy része lehet, hogy azt szereti, amikor pattanásig feszülnek az idegek a pályán, de az sosem szül jó eredményt. Az agresszivitás egészséges mértékben belefér, de csak addig, amíg másnak nem okozol vele sérülést. Mielőtt Dortmundba mentem, nagyon sok kiállítás volt a derbiken, de nem szeretném ugyanezt Angliában átélni. A legjobb futballélményhez hozzátartozik a szenvedély, az érzelmek és az agresszivitás, de ebben a sportban éppen az a nagy kihívás, hogy az ember megtanuljon uralkodni az érzelmein és elviselje a rá nehezedő nyomást” – mondta a meccset felvezető sajtótájékoztatón a Liverpool német edzője.

Klopp azt is kifejtette, mivel csapata elődöntőt játszhat az Európa Ligában, így nyolc meccsük még biztosan van az idei szezonban, éppen ezért a továbbiakban is előszeretettel alkalmazza majd a rotációt, de ahogy az a Bournemouth elleni győzelem alkalmával is látszott, ez nem okoz gondot a játékosok számára. Az ősszel a Goodison Parkban 1-1 lett a végeredmény, így a legutóbbi három Mersey-parti derbi egyaránt döntetlennel zárult. Minden sorozatot számolva a Liverpool tizenegy meccs óta veretlen az Everton ellen, a kékek utoljára 2010 októberében tudtak nyerni Tim Cahill és Mikael Arteta góljaival 2-0-ra.

A Liverpool győzelmére a szorzó 1.66, a döntetlenre 4.20, az Everton sikerére 5.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply