Rooney az Eb-döntőbe várja az angolokat

2014. September 7. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Wayne Rooney
Wayne Rooney szerint az angol labdarúgó-válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a döntőig menetelhet, noha a norvégok elleni felkészülési meccsen csupán két kapuralövése volt a csapatnak.

 

Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott támadója úgy érzi, a múlttal végképp le kell számolni, csak így szabad nekimenni az Eb-selejtező sorozatnak.

“A nyári brazíliai világbajnokságot én már kiűztem a gondolataimból, efféle limlomra nincs szükségem. A csapat talpra fog állni, megújult, és Roy Hodgson szövetségi kapitány pontosan tudja, mit akar” – mondta Rooney, majd hozzátette, hogy ő maga is új fejezetet nyitott az életében. “Szétrobbanok az erőtől, olyan jó formában érzem magam, és itt az ideje annak, hogy végre legyen egy kedvező világversenyes szereplésünk is. A franciaországi Eb-n a döntőbe várom a csapatot.”

Előtte azonban még ki kell jutni oda, és az első akadály hétfőn a rendkívül jó erőkből álló Svájc lesz, és a szerdai, Norvégia elleni 1-0-s siker nem jó előjel, ugyanis azon a meccsen csupán két kapuralövése volt az angol válogatottnak.

A svájciak szövetségi kapitányának, a világbajnokság után Ottmar Hitzfeldet váltó Vlagyimir Petkovicnak ez lesz az első tétmeccse a nemzeti csapat kispadján. Petkovic két középpályást visszahívott a válogatottba, akikkel Hitzfeld nem számolt, Pajtim Kasami és Fabian Frei ismét tagja a csapatnak, míg az Augsburg kapusa, Marwin Hitz, a Benfica védője, Loris Benito és az Udinese hátédje, Silvan Widmer is először kapott meghívót a svájci válogatottba.

A hétfői meccsen a hazai pályán játszó svájciak győzelmére 2.62, a döntetlenre 3.25, az angolok sikerére pedig 3.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply