Ronaldo, Messi és Ribery verseng az Aranylabdáért

2013. December 10. Tuesday in Egyéb, Hírek

A FIFA szűkítette az Aranylabdára jelöltek listáját, a végső háromban Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Franck Ribery szállhat versenybe az egyéni elismerésért.
Cristiano Ronaldo

Ronaldo már 8 gólnál jár a Bajnokok Ligájában.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábban kiadott 23 fős listáját hétfőn három játékosra csökkentette, a Real Madridban és a portugál válogatottban remeklő Ronaldóra, a Barcelona négyszeres aranylabdására, Messire és a Bayern Münchennel az elmúlt szezonban triplázó Riberyre szavazhatnak a szövetségi, és csapatkapitányok.

A Real Madrid klasszisa az elmúlt szezonban is remekelt, 66 meccsen 62 gólt szerzett, az idei idénye pedig még pazarabb eddig, 18 hivatalos klubmeccsen 25 gólt jegyzett. Emellett a válogatottban is fontos gólokat szerzett, a svédek elleni vb-pótselejtezőn két meccsen négy találatig jutott, oroszlánrészt vállalva ezzel a továbbjutásból.

Messit évek óta a világ legjobb labdarúgójának tartják, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt négy évben zsinórban négyszer nyerte el az Aranylabdát. Az argentin az elmúlt szezonban is kiválóan teljesített, a Barcelona pedig góljaival meg sem állt a spanyol bajnoki címig.

Ribery a Bayern München alapembere volt az elmúlt szezonban, a bajorok pedig tökéletes szezont produkáltak az irányításával, elnyerték a német bajnoki címet, a Bajnokok Ligája-trófeát, valamint a Német Kupában is az első helyen végeztek.

A Bajnokok Ligája idei kiírásában Ronaldo nyolc góllal vezeti a góllövőlistát, Messi hat, Ribery három találatot jegyzett. Arra, hogy Ronaldo lesz a BL idei sorozatának gólkirálya, 1.66 az odds, míg Messi gólkirályi címére 5.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply