Ronaldo az idei aranylabdás

2015. January 13. Tuesday in Egyéb, Hírek

Cristiano Ronaldo
Akárcsak tavaly januárban, idén is Cristiano Ronaldo vehette át az év legjobb játékosának járó FIFA Aranylabdát.

 

A FIFA zürichi gálája előtt már csak hárman maradtak esélyesek a díjra, a németek világbajnok kapusa, Manuel Neuer, valamint a Barcelonában szereplő Lionel Messi és a tavalyi győztes Cristiano Ronaldo. A Real Madrid portugál szélsője pályafutása során harmadszorra lett aranylabdás, díját Thierry Henrytől vette át.

Minden évben kiosztják a legendás magyar futballistáról elnevezett Puskás-díjat, amelyet idén a kolumbiai James Rodriguez vehetett át. A kolumbiai támadó a világbajnokságon, az uruguayiak ellen szerzett bombagóljával érdemelte ki az elismerést.

Az év edzőjének a német válogatottal világbajnoki címet nyert Joachim Löwöt választották meg. A díjat a ma 66 születésnapját ünneplő Ottmar Hitzfeld adta át. Löw a spanyol bajnokságot nyerő Diego Simeonét (Atlético Madrid) és a BL-győztes Carlo Ancelottit (Real Madrid) előzte meg.

A német szakember a szavazatok 36.23 százalékát kapta meg (Simeone 19.02, Ancelotti 22.06 %-ot kapott).

A női szakág legjobb edzője is egy német szakember lett, Ralf Kellermann személyében, valamint az év női játékosa is Németországból került ki: Nadine Kessler vette át az elismerést.

A játékosok szavazatai alapján összeállított 2014-es álomcsapat a következő összeállítású: Manuel Neuer (Bayern München, Németország) – Philipp Lahm (Bayern München, Németország), Sergio Ramos (Real Madrid, Spanyolország), David Luiz (PSG, Brazília), Thiago Silva (PSG, Brazília) – Ángel Di María (Manchester United, Argentína), Toni Kroos (Real Madrid, Németország), Andrés Iniesta (Barcelona, Spanyolország) – Lionel Messi (Barcelona, Argentína), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugália), Arjen Robben (Bayern München, Hollandia).

Ronaldo legközelebb vasárnap délben, a Getafe elleni rangadón lép pályára a spanyol bajnokságot vezető Real Madrid színeiben. A hazaiak győzelmére 11.00 az odds, a döntetlenre 6.50, a Real diadalára 1.22 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply