Ronald Koeman utódját keresi a Feyenoord

2014. February 11. Tuesday in Hírek, Holland Eredivisie

Amióta Ronald Koeman bejelentette, hogy három év után nem hosszabbítja meg szerződését a Feyenoord labdarúgócsapatánál, a holland sajtó folyamatosan találgat, hogy ki ülhet majd le a nyáron a rotterdami klub kispadjára.

Generic

A holland sajtó úgy tudja, ugyancsak felmerült Pim Verbeek és Dick Advocaat neve, utóbbi megszerzésére azért is lenne esély, mert jelenleg az AZ Alkmaart irányítja, ám szerződése a nyáron lejárt.

Willem van Hanegem, a csapat korábbi szakvezetője szerint a Jean-Paul van Gastel, Giovanni van Bronckhorst, Henk Fraser trió közül kellene választani, hiszen ők mindannyian kötődnek a klubhoz. Fraser jelenleg az ADO Den Haag megbízott edzője, míg a másik két szakember Koeman segítőjeként dolgozik a klubnál.

Korábban felmerült Co Adriaanse, Peter Bosz, Marco van Basten, Fred Rutten és Frank Rijkaard neve is, de volt olyan holland portál, amely a Ferencvárostól menesztett Ricardo Monizt ajánlotta a klub figyelmébe.

A klub technikai igazgatója, Martin van Geel kapta meg a feladatot, hogy megtalálja az utódot, és ő nem is rejtette véka alá, kit szeretne megnyerni a feladatnak.

“A tökéletes edző nem létezik, de én akkor is a lehető legjobbat szeretném megnyerni, aki nem más, mint Louis Van Gaal” – mondta a Voetbal Internationalnek, hozzátéve, hogy biztosan beszélni fog vele.

Van Gaal jelenleg a holland válogatottat irányítja, és legfontosabb feladata, hogy a nyári világbajnokságon jól szerepeljen az együttes. Viszont az egykori Ajax- és Bayern-tréner korábban már jelezte, szívesen kipróbálná magát az angol Premier League-ben.

A Voetbalcentraal.nl megkérdezte Erwin Koemant is, aki 2005 és 2007 között egyszer már volt a Feyenoord vezetőedzője, de a korábbi magyar szövetségi kapitány azt nyilatkozta, őt senki sem hívta a rotterdami klubtól.

Az Eredivisie harmadik helyén álló Feyenoord vasárnap a kilencedik NAC Breda otthonában lép pályára, a hazaiak győzelmére 5.00 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a vendségek sikerére 1.57 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply