Újabb összetartások, Markó Edina a nők kapitánya, ad hoc bizottság

2014. February 12. Wednesday in Egyéb, Hírek, Magyar válogatott

A sikeresebb felkészülés érdekében folytatódnak a válogatott összetartásai, Markó Edina a női nemzeti csapat új szövetségi kapitánya, és ad hoc bizottságot alakítottak az utánpótlásképzés megreformálására – többek között ezek a döntések születtek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének keddi ülésén.

 

A szervezet honlapjának beszámolója szerint Hérincsné Markó Edina az MLSZ női bizottságának előterjesztése alapján veszi át a kapitányi tisztséget, amely azután üresedett meg, hogy Vágó Attila januárban lemondott. Az 55-szörös válogatott Markó Edina korábban dolgozott másodedzőként a nemzeti csapat mellett, és ő irányította az U19-es együttest a 2005-ös, hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Az utánpótlásképzés irányításának és az utánpótlás-válogatottak vezetésének átalakítására létrehozott ad hoc bizottság feladata az lesz, hogy javaslatot dolgozzon ki az MLSZ-sportigazgatóság szakmai munkájának hatékonyabbá tételére. A javaslatnak április végéig el kell készülnie. Az új sportigazgató kinevezésére csak a bizottság javaslatainak ismeretében kerül majd sor, addig a korosztályos csapatok irányítását is alapvetően a jelenleg a szövetség alkalmazásában álló szakemberek oldják majd meg – áll az mlsz. hu-n.

A magyar válogatottnál zajló felkészüléssel kapcsolatban a szövetség vezetősége nyilatkozatot fogadott el. Ebben elismeri és megköszöni az OTP Bank Ligában szereplő klubok együttműködésre törekvő hozzáállását, és megerősíti Pintér Attila szövetségi kapitányt azon szándékéban, hogy folytassa a válogatott bő keretének rendszeres összetartását.

“Az elnökség ugyanakkor nem tartja a labdarúgás ügye szempontjából előremutatónak, hogy egyes alkalmakkor voltak csapatok, amelyek nem engedték el a behívott futballistáikat a válogatott összetartására. A szövetség vezetése felszólítja az NB I-es klubok vezetőit, hogy továbbra is járuljanak hozzá a magyar válogatott sikeres felkészüléséhez” – fogalmaz a határozat.

A hazai játékosokkal kiálló válogatott a tervek szerint a május 19-ei héten újabb hazai barátságos mérkőzést játszik – ennek érdekében az elnökség kezdeményezte az OTP Bank Liga 29. fordulójának és a Magyar Kupa döntőjének felcserélését a versenynaptárban.

slr \ spi \ ppd

MTI 2014. február 11., kedd 20:53

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply