Románia nem adja fel vb-álmát

2013. November 19. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Pénteken Pireuszban sima 3-1-es vereséget szenvedett a román labdarúgó-válogatott, ám a hátrány ellenére, belekapaszkodva az idegenben szerzett gól adta reménybe a románok úgy vélik, van esélyük a görögök ellen a vb-szereplés kiharcolására.
Victor Piturca

Piturca csapata még bízik a vb-szereplés kiharcolásában.

“Harcolni fogunk a legvégsőkig, akármekkora esélyünk is van” – nyilatkozta Bogdan Lobont kapus. “Nagyon sajnáljuk, hogy Görögországban csalódást okoztunk a szurkolóinknak, de most mindenki biztos lehet benne, hogy egy percig nem adjuk fel.”

A románok abban bíznak, hogy az utóbbi időben jól megy nekik hazai pályán, a román lapok gyakran emlegetik, hogy 2013-ban Ausztráliát (3-2), Trinidad és Tobago válogatottját (4-0), Magyarországot (3-0) és Észtországot (2-0) is legyőzték, azt érthető módon kevésbé hangsúlyozták, hogy a Szlovákia elleni 1-1-es döntetlen mellett egy majdnem sorsdöntő mérkőzésen, szeptember 10-én kikaptak 2-0-ra a törököktől.

“Szomorúak és dühösek voltunk az első mérkőzés után, de hazai pályán csak együtt a közönséggel vívhatjuk ki a vb-szereplést” – hangoztatta Ciprian Marica, akitől a gólokat várják elsősorban.

Piturca kapitány helyzetét nehezíti, hogy Alexandru Bourceanu sárga lapok, Costin Lazar kiállítás miatt az eltiltását tölti, és a védekező középpályás posztján szintén kulcsembernek számító Mihai Pintilii sem léphet pályára sérülés miatt. Várhatóan az első mérkőzés kihagyó Ciprian Tatarusanu ezúttal sem védhet, így Lobont áll majd a kapuba. A pénteken szintén hiányzó Vlad Chiriches speciális maszkot kapott, így orrtörése ellenére játszhat.

A görögök nem tudják elképzelni, hogy elbukhatják a párharcot, bár Fernando Santos kapitány azért óvatos a mérkőzés előtt.

“Kétgólos az előnyünk, de Románia képes lehet a meglepetésre. Az biztos, hogy az ellenfél jobban fog futballozni, mint az első meccsen” – nyilatkozta. A kapitány egyedül az eltiltott Kosztasz Kacuraniszra nem számíthat.

A románok győzelmére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a görögök vendégsikerére 3.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply