Rogerio Ceni az év végén visszavonul

2014. April 4. Friday in Egyéb, Hírek

41 évesen, 22 évnyi profi szolgálat után bejelentette hivatalosan is visszavonulását Rogerio Ceni, a brazilok legendás kapusa.

Generic

Az 1973-as születésű játékos 1990-ben, 17 évesen csatlakozott az FC Sao Paulóhoz, de csak két évvel később játszhatta az első tétmérkőzését a felnőtt csapat színeiben. Klubjához mindig hűséges maradt, összesen 1135 mérkőzést játszott a színeiben, s ezeken 114 gólt szerzett, rendszerint szabadrúgásból vagy büntetőből.

“Az év végén abbahagyom, ez az utolsó évem. És nem csak a Sao Paulóban, hanem profi sportolóként is” – mondta Ceni.

A 17-szeres válogatott futballista kétszer nyert Libertadores-kupát (1993, 2005), háromszor volt brazil bajnok, háromszor állami bajnok. Tagja volt a brazilok 1997-es Konföderációs Kupa-győztes, illetve a 2002-es világbajnok keretének is, de mindkét tornán csupán egy-egy mérkőzésen kapott lehetőséget.

A brazil válogatott az idei, hazai környezetben rendezendő világbajnokságon is esélyes, első mérkőzését június 12-én Horvátország ellen játssza: győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.50, míg az európai rivális sikerére 9.50 szorzóval lehet fogadni.

A veterán kapus mindig is híres volt gólerősségéről, az első találatát 1997. február 15-én az Uniao Sao Joao ellen szerezte, 2006. augusztus 20-án a Cruzeiro ellen már a 64. találatát jegyezte, ezzel megelőzte a gólszerző kapusok örökrangsorában a paraguayi José Luis Chilavert-t. 2011. március 27-én a Corinthiansnak lőtte a századik gólját. A klub történetében Rogério Ceni a hetedik legeredményesebb játékos, a büntetők tekintetében pedig csak Serginho Chalupa és Luis Fabiano szerzett nála többet.

“Most sokkal jobban érzem magam, mint 2013 hasonló időszakában” – mondta. “Egyértelműen a tavalyi volt a legnehezebb évem, elsősorban érzelmileg. Vannak kisebb-nagyobb fájdalmaim, de remélem, az előttem álló hónapokban más utat járok be.”

A Sao Paulo december 7-én játssza az idei utolsó mérkőzését, így Rogerio Ceni várhatóan a Sport Recife elleni idegenbeli meccsen búcsúzik majd el.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply