Rivaldo visszavonult

2014. March 16. Sunday in Egyéb, Hírek

Az utolsó évében már a brazíliai Sao Paulo városának csapatában, a Mogi Mirimben a fiával is együtt játszott Rivaldo, aki hivatalosan is bejelentette visszavonulását.

Generic

A brazil futballcsillag 1991-ben kezdett el profi szinten futballozni, és öt év hazai játék után, 1996-ban a Deportivo La Coruna szerződtette. Gyorsan kitűnt a mezőnyből, 41 mérkőzésen 21 gólt szerzett, így 1997-ben a Barcelona szerződtette.

A katalánoknál öt év alatt kétszer volt bajnok, nyert egy Király-kupát, 1999-ben aranylabdás lett, és a FIFA is az év legjobbjának választotta. 2002-ben a Milan csábításának engedve hagyta el Spanyolországot. Milánóban tagja volt a 2003-as Bajnokok Ligája-győztes csapatnak, és két szezon után, 32 évesen előbb kölcsönben a Cruzeiróban játszott, majd visszatérve Európába előbb az Olimpiakoszt (2004-07), majd az AEK Athént (2007-08) erősítette. Belekóstolt az üzbég bajnokságba, háromszoros bajnok lett a Bunyodkorral, és 2012-ben az angolai Kabuscorp együttesét is erősítette.

A válogatottban 74 meccsen 34 gólt szerzett, 1998-ban vb-döntős, négy évvel később világbajnok lett.

“A könnyes szemmel először Istennek, majd a családomnak szeretném megköszönni az összes támogatást és szeretet, hogy amit 24 éves játékospályafutásom alatt kaptam. Szeretném bejelenteni a rajongóimnak, hogy befejezem a pályafutásomat” – nyilatkozta Rivaldo.

“Csodálatos karriert futottam be, volt részem kihívásban, csalódásban, de sokkal több öröm ért. Kitartással, elkötelezettséggel és különösen Isten segítségével a világ legjobb játékosának választottak, és világbajnok lehettem. A történetem talán jó példa arra, hogy érdemes hinni és küzdeni.”

Rivaldo legutóbbi csapata, a Mogi Mirim kedden a Paulista bajnokságban a Paulista Jundiai csapatával játszik, a hazaiak utoljára 2005-ben buktak meccset hazai környezetben a rivális ellen. A Mogi Mirim győzelmére 1.57 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a vendégek sikerére 5.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply