Revánsra készülnek a románok

2014. September 7. Sunday in Hírek, UEFA EURO-2016

Victor Piturca

Revánsra készül a román labdarúgó-válogatott Görögország ellen. A magyarokkal egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő együttesnek van miért visszavágnia, a felek ugyanis utoljára tavaly ősszel a világbajnoki pótselejtezőn találkoztak egymással, és akkor a párharcból a görögök jöttek ki győztesen, és ők szerepelhettek a nyári, brazíliai világbajnokságon. November 15-én Athénban 3-1-es görög győzelem, a visszavágón pedig 1-1-es döntetlen született.

 

Azóta a görög kispadon edzőváltás történt, a vb-nyolcaddöntőben Costa Rica ellen büntetőkkel vereséget szenvedő együttes éléről távozott Fernando Santos, a helyét pedig az olasz Claudio Ranieri foglalta el. A szakember vasárnap este debütál, de nagyon örül, hogy az ellenfélnél már nincs ott a keretben Adrian Mutu, aki szerinte sok fejtörést okozott volna tanítványainak.

“Románia nagyon jó csapattal és számtalan értékes játékossal bír, de örülök, hogy Mutura már nem kell figyelnünk. Igaz, Marica és Stancu tökéletesen tudja majd helyettesíteni. Sok román játékossal dolgoztam együtt, Mutu mellett Adrian Iliével és Cristian Chivuval, egytől egyig kiválóak voltak” – nyilatkozta Ranieri.

“Tudom, hogy több szempontból is nagy meccsre számíthatunk, nemcsak a sorozat első összecsapása lesz, de a románokat még fűti a visszavágás vágya. Ráadásul a keret nagy része játékban van már, hiszen a román bajnokságban már hat forduló is lement. Szerintem a csoportból a Feröer-szigetek csapata lóg ki, a többiek ugyanolyan szintet képviselnek” – tette hozzá.

A román kapitány, Victor Piturca a szombati sajtótájékoztatón még azt mondta, nem döntött a kezdőcsapatot illetően. Szerinte ugyan Ranieri tapasztalt edző, de neki is idő kell ahhoz, hogy a saját elképzelése szerint átszervezze a csapatot. A csapatkapitány, Ciprian Marica azt mondta, reméli, a görög közönség nyomasztólag hat majd saját csapatára, és ezúttal ki tudják használni azokat a lehetőségeket, amelyeket tíz hónapja nem sikerült.

A görögök vasárnap esti győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.30, míg Románia idegenbeli győzelmére 4.33 szorzóval lehet fogadni.

A várható kezdőcsapatok:

  • Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz – Tahcidisz, Kone, Szamarisz – Szalpingidisz, Mitroglu, Szamarasz
  • Románia: Tatarusanu – Luchin, Grigore, Chiriches, Rat – Hoban, Pintilii – Torje, Chipciu, Maxim – Marica

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply