Reus marad a Dortmundban

2014. May 13. Tuesday in Egyéb, Hírek

Marco Reus

Valószínűleg a következő idényben is a német Bundesligában szereplő Borussia Dortmundot fogja erősíteni Marco Reus, pedig a támadó szellemű középpályást állítólag a Manchester United vinné.

 

A 19-szeres német válogatott már jó néhány éve felkerül az európai futballtérképre, formája pedig folyamatosan javul, idén például 43 tétmérkőzésen 23 gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett. Nem is csoda, hogy a legnagyobb klubokkal is szóba hozták: felvetődött már a neve francia Paris Saint-Germainnél is, de az angol sajtóban leginkább arról cikkeznek, hogy a Manchester United szeretné őt megszerezni.

A 24 éves tehetség azonban nem feltétlen akar váltani, sőt, legalább egy szezont még szeretne lehúzni a BVB-nél.

“Elárulhatom, hogy még biztosan maradok egy évet a Borussia Dortmundnál” – mondta Reus a Kickernek. “Szerintem nem kell újra elismételnem, mennyire jól érzem magam a klubnál. Mindig is egy álom volt a számomra, hogy ebben a csapatban játsszam, ebben a fantasztikus stadionban.”

Reus a BVB akadémiáján nevelkedett, de nagyon korán 15 évesen az Ahlenhez szerződött, majd 2009-ben a Borussia Mönchengladbach-ot választotta. A Dortmundhoz 2012 nyarán tért vissza, ekkor a sárga-fekete mezesek már több mint 17 millió eurót fizettek érte – a transfermarkt.de jelenleg 40 millióra becsüli a piaci értékét.

“Anno elhagytam a klub akadémiáját: egyet visszaléptem, hogy aztán kettőt léphessek előre” – folytatta. “Most ismét itt vagyok, kiválóan érzem magam, és 2017-ig élő szerződésem van.”

Reus és csapata a hétvégén a Német Kupa döntőjében lép pályára a másik gigász, a Bayern München ellen. Egy évvel ezelőtt a bajorok nyertek, előtte viszont a Dortmund nyerte meg a trófeát, miután 5-2-re legyőzte a Bayernt.

A Borussia Dortmund győzelmét 3.40 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.75, a Bayern München sikerére pedig 2.00 az odds. Az előbbi szorzók a rendes játékidőre értendőek.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply