Ferdinand is távozik Manchesterből

2014. May 13. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Rio Ferdinand

Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United hivatalos honlapján jelentette be hétfő este, hogy a klubot 12 éve szolgáló Rio Ferdinand távozik az együttestől.

 

“Az utóbbi hónapokban hosszan és alaposan gondolkodtam a jövőmről, és végül arra a döntésre jutottam, hogy mivel tizenkét fantasztikus éven keresztül szolgáltam a klubot, ideje továbblépnem” – idézi a honlap a 35 éves belső védőt. A klub színeiben több mint 450 mérkőzésen pályára lépő Ferdinand bejelentése valószínűleg nem lepte meg sem a vezetőket, sem pedig a szurkolókat, annak ellenére, hogy a korábbi angol válogatott néhány napja még úgy nyilatkozott, szeretne az Old Traffordon maradni.

Ferdinand hozzátette, hogy bár az utolsó szezonja nem úgy sikerült a “vörös ördögökkel”, ahogy azt tervezte, de csak jó élményekkel tud távozni, mivel gyerekkorában mindig arról álmodott, hogy trófeákat nyerjen. Ez meg is valósult, mert klubszinten mindent megnyert a futballista.

A többek között hat bajnoki címmel és egy Bajnokok Ligája-trófeával büszkélkedő Ferdinand elmondta, továbbra is fittnek és sikeréhesnek érzi magát. Ajánlatai is vannak a 89-szeres válogatottnak, többek között az Egyesült Államokból (Los Angeles Galaxy), Törökországból (Galatasaray és Besiktas) és Katarból (al-Garafa). Választási lehetősége talán van, a török csapatokkal pedig akár még a legrangosabb európai kupasorozatban is pályára léphet.

Korábban Nemanja Vidics jelentette be, hogy az olasz Interben folytatja pályafutását, de több labdarúgó sorsa is kérdéses, így Ryan Giggsé, Ashley Youngé és Antonio Valenciáé is.

A Manchester United jövő évi bajnoki címére akár most is fogadhat, erre 6.00 az odds, míg a városi rivális City címvédését 2.75 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply