Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa

2014. May 13. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Andres Iniesta

A spanyol La Liga utolsó előtti fordulójában a Barcelona és az Atletico Madrid is döntetlent játszott, így a záró körben dől majd el, melyik csapat nyeri az idei kiírást. A Real Madrid veresége miatt kiszállt a küzdelemből.

 

89 pontjával továbbra is az Atletico vezet, előnye három pont az őt üldöző Barcelonával szemben. A katalánoknak viszont sokkal jobb a gólkülönbségük és az egymás elleni eredményük, ráadásul szombaton a Camp Nou-ban feszül majd egymásnak a két együttes. A hazaiak nagyon fogadkoznak, Adriano szerint pedig semmit nem tartalékolhatnak a hétvégén.

“Nagyon szerettünk volna nyerni, viszont ez a döntetlen azt jelenti, hogy az utolsó meccsen dől el minden” – mondta a brazil szélső az Elche elleni bajnokit követően. “Az majd egy különleges, az idegek összecsapás lesz, kizárólag az Atleticóra szabad koncentrálnunk. Muszáj kontrollálni az érzéseinket, hiszen egy nagyon kemény ellenfél áll majd velünk szembe. Viszont esélyünk van arra, hogy egy fontos trófeát nyerjünk.”

A Barcelona idén viszonylag korán, a legjobb nyolc között búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a Spanyol Király-kupa döntőjében pedig 2-1-es vereséget szenvedett az ősi rivális Real Madriddal szemben, így csak a bajnokság maradt, melyben nagyot alkothat. Könnyű dolga azonban aligha lesz, hiszen az Atletico ebben a szezonban fantasztikus formát mutat, és amellett, hogy egyik kezével már fogja a pontvadászat győztesének járó serleget, a BL-döntőre is készülhet a Real ellen.

A “matracosok” már a múlt hétvégén bajnokok lehettek volna, viszont nagy esélyt szalasztottak el odahaza a Malagával szemben. Ugyanakkor nekik most idegenben elég lenne egy döntetlen is – mint áprilisban a BL-ben. Akkor az Atletico kiejtette Lionel Messiéket, így mindenképpen egy izgalmas, igazi bajnoki döntőre van kilátás most hétvégén.

A hazaiak győzelmét 1.83 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.75, a madridiak győzelmére pedig 4.33 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply