A Real Madrid diadalmaskodott

2014. April 17. Thursday in Egyéb, Hírek

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Spanyol Király Kupát: Carlo Ancelotti együttese a Valenciában rendezett szerdai döntőben 2-1-re győzte le az ősi rivális FC Barcelonát.

 

A katalánok szokásukhoz híven többet birtokolták a labdát, de egyetlen helyzetet sem tudtak kidolgozni. Ezzel szemben a végig veszélyesen kontrázó Real Madrid egy villámgyors akció végén Di María góljával már a 11. percben vezetést szerzett, igaz, az argentin válogatott találatához kellett Pinto kapus hibája is.

A fordulást követően is meddő mezőnyfölényben, átütő erő nélkül futballoztak a gránátvörös-kékek, ennek ellenére egy szöglet után Bartra fejesével a 69. percben egyenlítettek. Iker Casillas, a Real Madrid kapusa ebben a sorozatban először kapott gólt.

A kupa sorsát végül a 85. percben Gareth Bale döntötte el: a walesi szélső egy már-már elveszettnek tűnt labdát futott be a bal oldalon, majd meg sem állt egészen az ötösig, ahonnan Pinto mellett a kapuba passzolt. Az utolsó percben Neymar előtt adódott egyenlítési lehetőség, de a brazil válogatott csillaga hatalmas helyzetben a kapufát találta el.

A Real Madrid győzelmével története során 19. alkalommal hódította el a Király Kupát.

Spanyol Király Kupa, döntő:

Real Madrid-FC Barcelona 2-1 (1-0)

gól: Di María (11.), Bale (85.), illetve Bartra (69.)

sgg \ bzt

MTI 2014. április 16., szerda 23:31

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply