Rajtol az Afrika Kupa

2015. January 17. Saturday in Egyéb, Hírek

Szombat este a házigazda Egyenlítői-Guinea és Kongó válogatottjának mérkőzésével megkezdődik a három hétig tartó, 30. labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája.

Generic

A kontinensviadal megrendezése nem várt bonyodalmakat hozott, a tavalyi ebolajárvány miatti félelemtől ugyanis az eredeti rendező, Marokkó visszalépett, így a 2012-es társrendező Egyenlítői-Guineának kellett vállalkoznia. A nyitómeccset abban a batai stadionban rendezik, ahol három éve az egyik negyeddöntőre mindössze 200 szurkoló volt kíváncsi, éppen az érdektelenség elkerülésére a szervezők állítólag ingyenjegyeket osztanak majd.

A hazai válogatott messze a leggyengébb a mezőnyben, még a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb listáján is csak a 118. helyen szerepel. Ez lesz a második Afrika Kupa-szereplése, mindkétszer a rendezői jogán vehetett részt az eseményen. Egyébként már a selejtezőben kiesett, ugyan összesítésben 3-1-re felülmúlta Mauritániát, de Thierry Fidjeu jogosulatlan szereplése miatt az afrikai szövetség diszkvalifikálta.

Ugyan a keretében vannak komolyabb helyeken futballozó játékosai – mint a Middlesbrough-ban szereplő középpályás, Emilio Nsue, vagy a Real Madrid Castillában játszó Rubén Belima -, a csapat minőségét inkább a máltai, ciprusi, San Marinó-i és gibraltári ligában edződő légiósai mutatják.

Ugyan a válogatott a legutóbbi, január 6-i, Mauritánia elleni felkészülési meccsét megnyerte 3-0-ra, előtte nyolc meccsen is nyeretlen maradt, hat vereség mellett csupán két döntetlenre futotta erejéből.

“A teljesítményünkkel szeretnénk meglepni egy-két embert, megpróbáljuk kiszolgálni a mögöttünk álló szurkolókat. Sikerre éhes, többnyire alacsonyabb osztályú spanyol csapatokban szereplő fiatalokat válogattam be, és a legjobbakat remélem” – nyilatkozta a korábbi argentin női kapitány, Esteban Becker, aki néhány napja került a csapat élére a menesztett Andoni Goikoetxea helyett.

A kongói válogatott 2000-ben szerepelt utoljára a tizenhatos döntőben, de a fiatalokból álló együttes a lehető legrutinosabb kapitánnyal várja a mérkőzést: a Kamerunnal 1988-ban bajnok Claude Le Roy ötödik válogatottjával nyolcadszor vesz részt az Afrika-kupán.

A hazaiak győzelmére 2.40 az odds, a döntetlenre 3.00, míg a kongóiak sikerére 3.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply