Radó fejesével nyert a Haladás

2014. April 27. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Szombathelyi Haladás Radó András fejesgóljával tartotta otthon a három pontot a kiesés elől menekülő Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

 

Artner Tamás együttese ezzel a sikerrel továbbra is versenyben van a bronzéremért, a gárda sorozatban negyedik hazai bajnokiján diadalmaskodott, ráadásul immár 490 perce nem kapott gólt a Rohonci úton.

A Mezőkövesd tavaly szeptember óta nyeretlen idegenben, Véber György tanítványai sorozatban negyedszer kaptak ki a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)

Szombathely, 3500 néző, v.: Becséri
gólszerző: Radó (79.)
sárga lap: Simon Á. (20.), Radó (77.), Bosnjak (81.), Nagy I G. (87.), illetve Szalai V. (17.), Búrány (44.), Velicky (45.), Gévay (77.)

  • Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Németh M., a szünetben), Halmosi – Hrepka (Gyurján, a szünetben), Radó (Schimmer, 90.)
  • Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Szalai V., Gévay, Fotyik – Harsányi, Dobos (Takács P., 68.), Velicky, Bognár I. (Hegedűs D., 73) – Menougong (Balajti, 62.), Rajczi

Az első játékrészben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, de minden lehetőséget elpuskáztak. A legközelebb a “megoldáshoz” a házi góllövőlistán 13 találattal éllovas Radó András járt, de a fiatal támadó gyönyörű szabadrúgását Horváth Tamás, a vendégek kapusa hatalmas bravúrral hárította.

A fordulást követően a vendégek előtt adódtak nagy helyzetek, de Harsányi, majd Rajczi sem élt a kínálkozó lehetőséggel. Ezt követően ismét a hazaiak vették át az irányítást, de körbelőtték a mezőkövesdiek kapuját. A szombathelyiek teljesen beszorították riválisukat saját kapujuk elé, és a 79. percben Radó fejesével teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést. A szombathelyiek a hajrában még növelhették volna előnyüket, de az eredmény nem változott.

sgg \ skt \ bhi

MTI 2014. április 26., szombat 17:55

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply