Quaresma volt ismét a hős

2016. July 2. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Ricardo Quaresma
Portugália csütörtök este büntetőpárbajban múlta felül Lengyelországot, így bejutott az EB elődöntőjébe. A hős Rui Patricio és Ricardo Quaresma volt.

Továbbra is nyeretlen Portugália az Eb-n, ennek ellenére már a négy között van, miután a negyeddöntőben továbbjutott a lengyeleken. Pedig Robert Lewandowskiék már a 2. percben vezetéshez jutottak, a Bayern München sztárja a bal szélen végigvezetett akció végén tökéletesen érkezett a középre lőtt labdára.

Hajtós, látványos futballt mutattak be a csapatok, mindkét félnek megvolt az esélye a gólszerzésre, de végül Renato Sanchez volt az, aki élt is az előtte adód lehetőséggel. A 18 éves középpályás a jobb szélről indult el a pálya közepe felé, Naninak passzolt a tizenhatoson belülre, aki sarokkal egyből vissza is adta a labdát a feladónak. Renato Sanchez 18 méterről leadott lövése egy lengyel játékoson meg is pattant, így aztán végképp megállíthatatlanul vágódott a játékszer a kapuba.

A második játékrészben óvatosabbak voltak a válogatottak. Többet volt a labda a lengyeleknél, de főleg a saját térfelükön adogattak, míg a portugálok a kontrákra helyezték a hangsúlyt. Cristiano Ronaldónak is volt esélye a gólszerzésre, nem is egy alkalommal, de egyszer csúnyán kaput tévesztett, két ízben pedig a labda mellé rúgott.

A rendes játékidőben nem született már több találat, ahogy a kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem, így következhettek a büntetők. A lengyelek a nyolcaddöntőben Svájcot már legyőzték ebben a műfajban, és bár az első három rúgó ezúttal is magabiztos volt, Jakub Blaszczykowski próbálkozását Rui Patricio bravúrosan védte. A portugálok nem hibáztak, Ronaldo, Renato Sanchez, Nani és Joao Moutinho után Quaresma is eredményes volt, így utóbbi ismét győztes góllal jelezte: helye van a kezdőben.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply