Lefocizta Belgiumot Wales

2016. July 2. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Hal Robson-Kanu
EB elődöntőre készülhet Wales, miután péntek este 3-1-re legyőzte Belgiumot a negyeddöntőben. Coleman együttese a négy között Portugáliával találkozik.

Már a 13. percben megszerezték a belgák a vezetést, miután Radja Nainggolan távoli próbálkozását nem vették komolyan a walesi védők – pedig az AS Roma középpályásának a próbálkozása védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. Ezt követően Wales nem adta fel, nem roppant össze az esélyesebb ellenféllel szemben, sőt a csapatkapitány Ashley Williamsnek köszönhetően a 30. percben az egyenlítést is megszerezte. A belső védő fejjel volt eredményes egy szögletet követően.

Az első játékrész összességében magas iramot hozott, mindkét válogatott előtt voltak lehetőségek a gólszerzésre, de végül 1-1-es döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után Belgium birtokolta többet a labdát, egy rövid időre saját kapuja elé is szegezte Walest, Romelu Lukaku fejese azonban célt tévesztett, így a fölény meddőnek bizonyult. Ezzel szemben Hal Robson-Kanu világklasszist idéző mozdulatokkal került gólhelyzetbe, majd élt is az előtte adódó lehetőséggel, előnyhöz juttatva csapatát.

A belgák érthetetlen módon megzavarodtak, a csereként beállt középpályás, Marouane Fellaini volt gyakorlatilag a center Lukaku mellett. Az utolsó tíz percbe érve aztán beszorították Gareth Bale-éket, akik hősiesen védekeztek és igyekeztek kontrázni. A 85. percben aztán sikerrel is jártak, Sam Vokes egy jobb oldali beadást védhetetlenül fejelt a hosszúba, kialakítva a végeredményt.

A nagy dolgokra készülő Belgium újfent kudarcot vallott, Wales sokkal jobban játszott nála, így megérdemelten jutott a négy közé, ahol a Cristiano Ronaldo vezette Portugáliával játszik a döntőbe jutásért.

Portugália győzelmére a szorzó 2.15, míg a döntetlenre 3.10, Wales sikerére pedig 4.20.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply