Priskin hazatért Győrbe

2014. July 23. Wednesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Hazatért élete első NB I-es csapatához Priskin Tamás. A magyar válogatott csatár négyéves szerződést kötött a Győri ETO FC futballcsapatával.

Generic

A 28 éves támadó 2003 és 2006 között 68 mérkőzésen 28-szor volt eredményes győri színekben, majd három évig a Watford, újabb három évig pedig az Ipswich Town játékosa volt, de előbbi a Prestonnak, utóbbi a Queens Park Rangersnek, a Swansea Citynek, majd a Derby Countynak adta kölcsön.

2012-ben az orosz Alanyija Vlagyikavkaz szerződtette, de két év, és 35 bajnoki után az Austria Wienhez került. Az osztrák klub 2015 nyaráig (plusz egy évre szóló opciós joggal) szerződtette, de fél évre azonnal kölcsön is adta az izraeli Maccabi Haifának, mert a klubvezetés inkább Philip Hosinert favorizálta. Ugyan utóbbi most a Rennes-hez távozott, de Priskin helyzete így sem javult, a hazavágyó válogatott csatár ezért elfogadta a győriek ajánlatát.

“Nem az a típusú csatár volt, akire a jelenlegi játékrendszerben a legnagyobb szükségünk lett volna” – magyarázta Markus Kraetschmer, a klub pénzügyi igazgatója. Az Austria jelenleg három támadóval számolhat, de Roman Kienast, Martin Harrer és a norvég Ola Kamar mellé még szeretne egy negyedik támadót is szerződtetni.

A kölcsönből visszatért játékosokat leszámítva Priskin a Győr harmadik nyári igazolása, korábban a szerb Milos Kocics (Portland Timbers), illetve Stieber András (Aston Villa) írt alá.

“Nagyon boldog vagyok, hogy visszajöhettem, ahonnan elindultam, remélem, segítségére lehetek a csapatnak” – nyilatkozta Priskin, aki a Göteborg elleni, idegenbeli Európa Liga- visszavágón még nem léphet pályára, de a Paks elleni bajnokin akár ott lehet a keretben.

A csütörtöki EL-selejtezőt az ETO 0-3-ról várhatja, idegenbeli győzelmére 6.00 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a Göteborg hazai sikerére 1.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply