A Real Madrid leigazolta James Rodriguezt

2014. July 23. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

James Rodriguez
Kedden bejelentették, amit már napok óta sejteni lehetett, hogy a Real Madrid szerződtette James Rodriguezt, a Monaco kolumbiai válogatott támadó középpályását, aki a világbajnokság gólkirálya lett.

 

James Rodriguez nevét Franciaországban már nagyon jól ismerték, és egyre több európai klub kezdett el érdeklődni utána az elmúlt években, ám a világbajnokság után egyértelmű volt, hogy igazi sztárcsapatban fog kikötni, miután hat találattal ő lett a torna gólkirálya. Ahogy teltek a napok, egyre biztosabbá vált, hogy a Real Madridban folytatja, ezt pedig kedden be is jelentették.

“A Real Madrid és a Monaco megállapodott James Rodríguez átigazolásáról, így a játékos a következő hat szezonra kötelezi el magát klubunkhoz. A focistát július 22-én, kedd 20 órakor mutatjuk be a Santiago Bernabéuban. Később James Rodríguez a stadion gyepére is kilátogat, majd ezt követően sajtótájékoztatón vesz részt” – olvasható volt kedden délután a Real Madrid hivatalos közleményében.

A 23 éves támadó középpályás 2020-ig szóló szerződést ír alá, és a hírek szerint évi 7 millió eurót keres majd új klubjánál. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit kap a Monaco a Real Madridtól, de spanyol sajtóhírek szerint a gólerős focista 80 millió euró körüli összegért vált klubot. Ezzel minden idők negyedik legdrágább játékosa lett a walesi Gareth Bale (100 millió euró, Tottenham-Real Madrid), a portugál Cristiano Ronaldo (94 millió, Manchester United-Real Madrid) és a brazil Neymar (86 millió, Santos-FC Barcelona) mögött.

James Rodríguez várhatóan a 10-es mezszámot viseli majd, a hírek szerint augusztus elején csatlakozik Carlo Ancelotti keretéhez. Rodríguez már a második nyári szerzeménye a Real Madridnak a világbajnok Toni Kroos szerződtetését követően.

Arra, hogy a Real Madrid nyeri a spanyol bajnokságot, 1.83 a szorzó, az Atlético Madrid sikerére 15.00, a Barcelona végső győzelmére pedig 2.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Leave a Reply