Presztízsrangadó lesz a Pápa-Haladás

2014. March 20. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A magyar labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a Pápa a Haladás együttesét fogadja.
A két együttes az egykori szombathelyi, jelenleg pápai klubtulajdonos, Bíró Péter távozása óta különösen parázs csatákat vív egymással.
Artner Tamás

A Haladás a szurkolók miatt is győzni szeretne Pápán.

A szezonbeli teljesítményeket figyelembe véve egyelőre a 6. helyezett Haladás áll jobban, hat ponttal többet gyűjtött, mint a 9. pozícióban lévő vetélytárs.

Ráadásul a Pápa hazai és a szombathelyiek idegenbeli mérlege teljesen ugyanolyan: négy győzelem, két döntetlen, négy vereség áll mindkét csapat neve mellett.

Az egymás elleni csatákat rendszerint a pályaválasztó nyeri meg, a Haladás utoljára 2009. október 3-án tudott meglepetést okozni a Perutz-stadionban, akkor 3-1-re győzött, azóta azonban Pápán csak a hazaiak nyertek (5-1, 1-0, 1-0). Ősszel Szombathelyen a Haladás 3-2-re győzött, így fűtheti a visszavágás a pápaiakat.

“Jó mérkőzés várok, és talán ha nyernénk, akkor 28 ponttal már kicsit megnyugodhatnánk, hogy elkerültünk az alsóház veszélyeztetett zónájából” – nyilatkozta Kenesei Krisztián, aki éveket töltött Szombathelyen is. “Ellenfelünk egyelőre még nem kapta el a fonalat tavasszal, ezért ha mindent elkövetünk a győzelem érdekében, akkor sikerülhet.”

“Tudjuk, hogy szurkolóinknak fontos ez a párharc, így miattuk is szeretnénk nyerni” – jegyezte meg Artner Tamás, a vendégek szakvezetője, akinek akadnak gondjai, hiszen Devecseri Szilárd és Dvorschák Gábor mellett nem számíthat válogatott belső védőjére, az öt sárga lapja miatt eltiltását töltő Guzmics Richárdra sem. Így aztán várhatóan Fehér Zoltán és Tóth Péter lesz a két középső védő.

A hazaiaknál Tajthy Tamás és Orosz Márk sérült, de Kenesei sem teljesen egészséges, ő még a Diósgyőr elleni bajnokin kapott rúgást a bordáira. A Pápa győzelmére 2.70 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a vendég Haladás győzelmére 2.62 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply