Prandelli új csapatot küld pályára

2013. November 18. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Cesare Prandelli

Az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán, a calabari Esuene-stadionban 2-0-s győzelmet aratott Nigéria labdarúgó-válogatottja Etiópia ellen, és 4-1-es összesítéssel kiharcolta a világbajnoki szereplést. Victor Moses a 20. percben büntetőből szerzett vezetést, majd Victor Obinna a 82. percben állította be a végeredményt.

 

Stephen Keshi csapata ezzel veretlen maradt a világbajnoki sorozatban, sőt, a Szuper Sasok becenévre hallgató válogatott 2004. június 20-a óta nem kapott ki vb-selejtezőn, akkor Angolában szenvedett 1-0-s vereséget.

Nigéria azonban nem pihenhet a babérjain, az együttesre hétfőn egy Olaszország elleni felkészülési mérkőzés vár, ráadásul egy semleges helyszínen, a Fulham londoni pályáján.

A 2013-as remek szereplés (amely februárban egy Burkina Faso elleni 1-0-s Afrika-kupa-döntős sikerrel kezdődött) egy Craven Cottage-on aratott győzelem tenné teljessé. Godfrey Oboabona szereplése kérdéses, a védőt hordágyon kellett levinni szombaton, így várhatóan nem utazik el az angol fővárosba.

Az olaszok pénteken a németekkel játszottak 1-1-es döntetlent, de előtte az örményekkel és a dánokkal is csak 2-2-t játszottak, azaz a legutóbbi három meccsen nem sikerült nyernie Cesare Prandelli tanítványainak.

A szakvezetés legnagyobb gondja, hogy a Juventus védője, Andrea Barzagli combsérülést szenvedett, így vissza is kellett térnie klubjához. De Prandelli egyébként is azt tervezi, hogy átalakítja csapatát, és olyanoknak ad játéklehetőséget, akik a németek ellen nem vagy kevesebbet játszottak.

“Arra kell majd figyelnünk jövőre, hogy a csapat jó kondícionális állapotban legyen Brazíliában. Most van két napunk, hogy kicsit pihenjünk, és úgy tervezem, hogy Londonban egy egészen más összetételű csapat lép majd pályára” – nyilatkozta a kapitány.

Olaszország győzelmére 1.57 az odds, a döntetlenre 3.75, míg Nigéria sikerére 6.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply