Portugália még nem győzött otthon Svédország ellen

2013. November 13. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Zlatan Ibrahimovic úgy véli, hogy a svéd labdarúgó-válogatott sokkal jobban megérdemelné a világbajnoki részvételt, mint pótselejtezőbeli ellenfele, Portugália.
Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic szerint a svédek megnyerték volna a portugálok csoportját.

A két együttes pénteken Lisszabonban mérkőzik meg először egymással, a hazaiak győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a svédek idegenbeli sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Ugyan Ibrahimovic szerint Portugália számít a párharc esélyesének, a Paris Saint-Germain csatára állítja, a svédek sokkal nehezebb csoportban érték el a második helyet.

“Akár egyénileg, akár csapatként nézzük ezt a csatát, a portugálok az esélyesebbek” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak. “De mi a C csoportban Európa legjobb csapata, Németország mögött lettünk másodikak, míg az ellenfél olyan csoportban érte el ugyanazt, amit mi simán megnyertünk volna”.

A svédek Ausztriát, Írországot, Kazahsztánt és a Feröer-szigeteket előzték meg, a Cristiano Ronaldo vezette ellenfél az F csoportban Oroszország mögött és az Izrael, Azerbajdzsán, Észak-Írország, Luxemburg négyes előtt végzett.

Ibrahimovic azonban úgy véli, ha sikerül minimálisra csökkenteni a hibákat, akkor meglehet a vb-részvétel. A csatár legutóbbi öt válogatott mérkőzésén hét gólt szerzett, a PSG-ben pedig az utóbbi öt találkozón tízszer volt eredményes.

“Nagyon motivál, hogy csapatkapitányként vezethetem a válogatott a világbajnokságra. Úgy érzem, kellően tapasztaltak, tüzesek és motiváltak vagyunk. És nekem van egy plusz álmom is, én szeretnék lenni minden idők legeredményesebb svéd csatára” – nyilatkozta.

A két csapat korábban 15-ször találkozott egymással, hat döntetlen és hat svéd siker mellett a portugálok mindössze háromszor nyertek, minden alkalommal idegenben: 1984-ben egy vb-selejtezőn 1-0-ra, 1987-ben egy Eb-selejtezőn szintén 1-0-ra, egy 2002-es göteborgi barátságos összecsapáson pedig 3-2-re. A két legutóbbi egymás elleni mérkőzés a 2010-es vb-selejtezőn egyaránt gól nélküli döntetlennel zárult.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply