Pitroipa nem tett le a döntőről

2015. January 21. Wednesday in Egyéb, Hírek

Nem írná le még Burkina Faso futballválogatottjának esélyeit az Afrika-kupán Jonathan Pitroipa, a csapat játékosa.

Generic

A Freiburg, a Hamburg és a Rennes egykori szélsője szerint attól, hogy vereséggel kezdték a kontinenstornát, még akár a döntőbe jutásra is maradt esély.

A csapat az első fordulóban Gabontól kapott ki, a mérkőzés két gólját Pierre-Emerick Aubameyang és Malick Evouna szerezte. A vereség ellenére Pitroipa magabiztosnak érzi magát és társait, és reméli, hogy a folytatásban jobban kijön a lépés, és be tudják bizonyítani, miért tartják őket titkos esélyesnek.

“Képesek lehetünk arra, hogy ismét döntőt játsszunk. csak azért ne írjon le bennünket senki, mert vereséggel kezdtünk” – nyilatkozta a két évvel ezelőtti Afrika-kupa legjobbjának választott játékos. Burkina Faso 2013-ban finalista volt, de végül kikapott Nigériától.

“Emlékezzünk csak a 2010-es világbajnokságra, ahol Spanyolország elvesztette a nyitómérkőzést, de végül megnyerte a trófeát. Nem volt rajtunk semmi nyomás Gabon ellen, egyszerűen nem volt meg bennünk az ihlet és tűz, ami a győzelemhez kellett volna” – tette hozzá.

Burkina Faso szerdán a házigazda Egyenlítői-Guinea ellen lép pályára, a hazaiak győzelmére az odds, a döntetlenre , míg a vendégek sikerére szorzóval lehet fogadni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb világlistáján csak a 118. helyen szereplő hazaiak 1-1-es döntetlennel nyitottak Kongó ellen úgy, hogy egy szabályosnak tűnő góljukat les miatt nem adta meg a játékvezető, végül Thievy Bifouma révén a 87. percben tudott egyenlíteni az ellenfél.

“Mindössze tizenöt napom volt arra, hogy felkészítsem fiatal csapatomat a versenyre. Ennyi idő alatt nem lehet fizikálisan és taktikailag a csúcsra jutni. De mindent megpróbálunk” – nyilatkozta Esteban Becker, az egyenlítői-guineai válogatott szövetségi kapitánya.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply